Video Povestea ciobanului de 100 de ani care apare într-o reclamă alături de Cabral

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Star la 100 de ani! Ciobanul Ştefan Gros, cel mai vârstnic salariat cu carte de muncă din România, poate fi văzut acum şi la televizor. Baciul din judeţul Hunedoara a devenit protagonist într-un clip publicitar, alături de vedeta de televiziune Cabral.

O alegere inspirată! Reprezentanţii unui lanţ de magazine au decis că Ştefan Gros, în vârstă de 100 de ani, e cel mai potrivit personaj pentru un clip de promovare. Baciul ardelean, care este cel mai vârstnic salariat din România cu carte de muncă, a renunţat pentru câteva zile la oierit, îndeletnicirea sa de-o viaţă, pentru a apărea alături de Cabral, vedetă la postul Pro TV, într-un spot publicitar. În clipul care face reclamă unui lanţ cunoscut de magazine, ciobanul joacă, dezinvolt, chiar rolul vieţii, scrie adevarul.ro.

"Mai beau şi câte un pahar de vin"

Zi de zi, baciul din Hunedoara are grijă o turmă de oi în Valea Jiului şi munceşte ca în anii tinereţii. „Nu mă doare nimic. Mănânc orice şi dorm toată noaptea neîntors. Mai beau, din când în când, şi câte un pahar de vin. La etatea mea, eu zic că-i bine. Picioarele nu mă dor, poate doar pasul s-a mai înmuiat”, se laudă moşneagul, angajat cu carte de muncă la stâna din Straja. Anul trecut, el a fost recompensat de autorităţile din Hunedoara cu o diplomă de excelenţă. În decembrie 2017, când a atins centenarul, ciobanul a fost recompensat de proprietarul stânii cu câteva săptămâni de concediu.

"Nu mă simt deloc bătrân"


    Ştefan Gros şi mioarele sale de la stâna din Straja
Ştefan Gros şi mioarele sale de la stâna din Straja

Gros locuieşte în satul Vâlcelele Bune, de pe Valea Streiului, şi se ocupă cu păstoritul de peste 80 de ani. Turmele cu care a cutreierat munţii i-au fost atacate deseori de animale sălbatice, iar o dată s-a luptat cu un urs dăduse iama în stână. A fost la un pas de moarte, însă câinii i-au sărit în ajutor şi au alungat fiara. „Numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viaţă. Nu mă simt deloc bătrân”, se confesează Ştefan Gros, pentru adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net