FOTO EXCLUSIV Victor Ponta împlinește vârsta de 47 de ani. Detalii inedite din tinerețea fostului premier

Ultima actualizare:

    Victor Ponta a ”fugit” la Paris și a prăjit cartofi la un fast-food
Victor Ponta a ”fugit” la Paris și a prăjit cartofi la un fast-food

Victor Ponta împlinește astăzi, 20 septembrie, vârsta de 47 de ani și a adunat 18 ani în politică. Fostul premier a fost cel mai tânăr în majoritatea funcțiilor pe care le-a avut. Click! vă prezintă fotografii și lucruri inedite despre politician.

A fost cel mai tânăr premier al țării și din Europa. Victor Ponta nu împlinise 40 de ani când a ocupat fotoliul de prim-ministru la Palatul Victoria, dar și cel mai tânăr premier demisionar, la doar 43 de ani. Astăzi, 20 septembrie, Victor-Viorel Ponta împlinește 47 de ani.

Victor Ponta, poze și lucruri inedite

  • Victor Ponta s-a născut în București, pe 20 septembrie 1972, în zodia Fecioarei. Are 192 cm înălțime și 87 de kg greutate.
  • Vorbește patru limbi străine: engleză, franceză, italiană și spaniolă. Este căsătorit cu Daciana Sârbu și are doi copii: Andrei de 15 ani  (din prima căsătorie, cu Roxana) și Irina, de 11 ani.
  • Când Victor Ponta avea 9 ani, părinții săi s-au despărțit, iar el era răsfățatul mamei și al surorii mai mari, Alexandra. Era considerat ”bărbatul casei”. Mai târziu, va mai avea o soră, Izabela, vecină de bloc. Părinții acesteia au murit unul după celălalt, iar Izabela a fost adoptată de mama lui Victor Ponta. Izabela locuiește acum la Milano, în Italia.
  • Este pasionat de sport. A jucat baschet de când era elev, până în 2014 când și-a rupt un genunchi și a fost operat în Turcia.
  • În 1989, avea 17 ani şi era elev la Liceul Ion Neculce din Bucureşti. Pasionat de baschet, era vedeta şcolii. De aceea, a fost acceptat într-un schimb de experienţă cu elevi din Franţa.
  • Spre surprinderea tuturor, tânărul Ponta a decis să nu se întoarcă în ţară. Avea 20 de dolari în buzunar şi nu ştia limba franceză. A dormit două săptămâni pe bănci, în gară şi în parcurile din Paris. A împlinit 18 ani în capitala Franţei. A rămas opt luni departe de casă, timp în care a lucrat într-un fast-food, unde prăjea cartofi. Mama l-a convins să se întoarcă în ţară, a dat tezele, a luat Bac-ul şi a intrat la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti.
  • Îi plac motoarele. A fost copilot la raliuri, până în 2010 când s-a răsturnat de câteva ori cu mașina de curse și-a speriat soția, pe Daciana Sârbu.
  • Înainte de a se căsători cu Daciana, Victor Ponta a a fost însurat cu Roxana, iubita lui din liceu.
  • A fost cel mai tânăr procuror din istorie, la 23 de ani, imediat după ce a absolvit Facultatea de Drept din București.
  • $reperio-gallery:0$

Victor Ponta, în politică de la 29 de ani

  • Unul din profesorii săi, Adrian Năstase, l-a invitat să intre în politică, în 2001.
  • În noiembrie 2003, Victor Ponta a fost ales preşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD), funcţie pe care a ocupat-o până pe 18 noiembrie 2006. În același an, a devenit vicepreşedinte al Partidului Social Democrat (PSD).
  • În 2004, la 32 de ani, a fost ales deputat, printre cei mai tineri din istoria Parlamentului României.
  • La 38 de ani, în luna mai 2012, Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României, devenind astfel cel mai tânăr prim-ministru din Europa. După ce a remaniat de câteva ori Guvernul, Victor Ponta a fost din nou investit ca premier, la 17 decembrie 2012, în urma alegerilor în care USL de atunci a câștigat alegerile.
  • În 2014 şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. După primul tur de scrutin, de la 2 noiembrie, Victor Ponta, cu 40.44% din voturi, iar Klaus Iohannis pe locul doi, cu 30.37% din voturi, și avea șanse să devină cel mai tânăr președinte al țării din istorie. La al doilea tur de scrutin, la data de 16 noiembrie 2014, situația s-a inversat, iar Victor Ponta a pierdut fotoliul de la Palatul Cotroceni.
  • În luna mai 2018, Victor Ponta a lansat oficial Partidul Pro România, al cărui cofondator este, alături de Daniel Constantin și Sorin Pâslaru.

Citește și:

Iată-i pe Victor şi Daciana Ponta la coadă la covrigi

Daciana Sârbu şi-a anunţat demisia din PSD. Soţia lui Ponta este europarlamentar

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net