Vântul a suflat cu 100 km în județul Brașov. Ce pagube a făcut

cod_rosu-copac_cazut-vant.jpeg

cod_rosu-copac_cazut-vant
În județul Brașov, vântul a suflat la rafală cu 90 km/h, iar timp de o oră a avut viteză de 100 km/h
Foto: bzb.ro
Citeste tot despre: 

Este ”cod roșu” de vânt puternic în zonele înalte. Mai multe școli au fost închise în județul Brașov din cauza rafalelor de 100 km/h. Au fost doborâți mai mulți copaci, iar traficul feroviar a fost închis temporatrîntre Timișul de Sus și Predeal.

Este ”cod roșu” în toate zonele înalte din țară unde vântul suflă cu viteze de peste 140 km/h, posibil până la 180 km/h, spun meteorologii ANM. Avertizarea meteo este valabilă până astăzi, 24 februarie, ora 18.00, dar avertizarea va fi actualizată în funcție de evoluția fenomenelor.

Vântul a suflat cu 100 km în județul Brașov

În județul Brașov, vântul a făcut mai multe pagube. ”Vântul a suflat la rafală cu 90 km/h, iar timp de o oră a avut viteză de 100 km/h”, ne-a informat Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM.

Școli închise în județul Brașov

Unitățile școlare din localitățile Cincu, Vlădeni și Arini, din județul Brașov, au fost închise, luni, din cauza ”codului roșu” de vânt puternic, emis de meteorologi, anunță Ministerul Educației.

Trafic feroviar închis temporar în județul Brașov

Circulația trenurilor a fost întreruptă la Timişu de Sus şi Predeal, apoi a fost reluată pe un singur fir, din cauza unor crengi căzute pe linia ferată.  Echipele CFR au lucrat cu trei drezine pentru a remedia situația.

Arbori căzuți în județul Brașov

Echipajele ISU Brașov au avut mai multe intervenții din cauza vântului puternic, într-una dintre acestea fiind voba despre un brad căzut pe DN 1, aproape de o pasarelă, la Timișul de Jos. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de intervenție pentru a elibera carosabilul.

De asemenea, pe strada Băilor din Brașov, o schelă a fost doborâtă și a căzut peste două autoturisme.

Pe DN 1A, la ieșirea din Brădet spre Cheia, doi copaci au căzut pe șosea, iar un altul a fost doborât de vânt pe strada Uranus din Brașov, scrie stiritvr.ro.

S-a intervenit și în zona sensului giratoriu din fața gării din Brașov, unde a existat riscul ca un panou publicitar să cadă.

În Brașov, cazuri de copaci căzuți s-au înregistrat și pe străzile Cometei, Independenței, Aleea Constructorilor, dar și în curtea Școlii Profesionale Germane Kronstadt.

Citește și:

Cod roșu de vijelii la munte! Rafalele de vânt vor ajunge la 180 km/h

Când se emite ”cod roșu” de vreme rea. Totul despre codurile meteo

Loading...

Citește și

  • iarna 2019 free

    În prima zi din luna februarie au fost înregistrate 20 de grade, record pentru această zi. Din datele meteo din ultimii 90 de ani, în luna februarie ar trebui să fie cel mult 2 grade în sud și minus 8 grade în centru. Recordul absolut de frig este de -38,0 ºC şi a fost înregistrată în data de 10 februarie 1929, la staţia meteorologică Vf. Omu.

  • iarna_2019

    A venit iarna. Nu știm dacă va fi o iarnă blândă, cu ceva zăpadă, sau o iarnă grea, cu viscole, troiene și ger. În anii 1929, 1942, 1954 şi 1967, România s-a confruntat cu cele mai cumplite ierni din ultimul secol. Temperatura minimă absolută din decembrie în România a fost -34,5ºC, înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 25 decembrie 1998.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1