Valeriu Gheorghiță spune când ar putea să apară o nouă creștere a cazurilor de COVID-19. ”Spre finalul lunii august

tanar-vaccinat.jpg

tanar, vaccinat
Tinerii se va pot vaccina ati-COVID
FOTO: Unsplash.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a avertizat că se estimează o creștere a numărului de infectări în lunile următoare, probabil la sfârșit de august-început de septembrie, și cu cea mai mare probabilitate, va fi vorba de infecția cu varianta delta a SARS-CoV-2.

În același timp, în România sunt zeci de mii de doze, in stocuri, cu termen de expirare la 30 iunie, scrie Digi 24.

 

Vaccinarea, singura soluție în fața unui nou val al pandemiei

 

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță avertizează că se estimează o creștere a numărului de infectări în lunile următoare, probabil la sfârșit de august-început de septembrie, și cu cea mai mare probabilitate, va fi vorba de infecția cu varianta delta a SARS-CoV-2.

Experiența prin care trece Marea Britanie în acest moment arată că această infecție se răspândește cu precădere în rândul persoanelor nevaccinate și nu este întâmplător că această tulpină este prezentă îndeosebi la persoanele tinere din Marea Britanie, unde procentul celor nevaccinați este destul de crescut, a arătat Valeriu Gheorghiță.

 

Varianta indiană este cu 60% mai contagioasă decât tulpina britanică, cea care a fost dominantă până acum.

 

În România au fost raportate deocamdată 35 de contaminări cu această tulpină modificată genetic.

 

De asemenea, tot în Marea Britanie s-a constatat că persoanele care sunt vaccinate cu o singură doză, nu au un nivel foarte mare de protecție.

 

„Mesajul este de a completa, într-adevăr, schema de vaccinare. Marea Britanie, astăzi, a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o primă doză, tocmai că s-a observat această tendință de a afecta persoanele care au primit o singură doză”, a spusValeriu Gheorghiță.

 

El a mai spus că până acum, în jur de 98.000 de copii cu vârsta între 12 și 17 ani s-au vaccinat, reprezentând sub 10 la sută din populația de minori eligibilă, dar se așteaptă ca numărul vaccinărilor la această categorie să crească. Nu au apărut efecte adverse deosebite, singurul caz de miocardită înregistrat fiind sub control și copilul externat.

 

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat săptămâna trecută că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de așa-numita „variantă delta”, apărută iniţial în India.

 

Citește și:

Top 10 cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Cum se fac programările pentru vaccinarea anti-Covid

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5