Cum se fac programările pentru vaccinarea anti-Covid

foto1-vaccin.jpg

Vaccinarea se va face pe bază de programare

Comitetul naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a anunţat care este procedura de înscriere pentru cei care vor să se vaccineze. Întreg procesul se va baza pe programări.

Vaccinarea se va realiza pe bază de programare, a stabilit Comitetul de coordonare, pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor și pentru o mai bună monitorizare post-vaccinare. De asemenea, în acest mod va fi redus la minimum riscul de pierdere a dozelor de vaccin, se anunță în comunicatul de presă.

Cum se fac programările

Persoanele care doresc să se vaccineze se vor putea programa

  • on-line
  • telefonic
  • prin medicul de familie
  • prin intermediul direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale.

Vaccinarea propriu-zisă se va face la centrele de vaccinare înființate prin ordin al ministrului Sănătății, la propunerea direcțiilor de sănătate publică.

Vaccinul va fi administrat de personalul medical, cu aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor și/sau personal medico-sanitar care deține certificat valabil eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Fiecare centru de vaccinare va avea un medic coordonator și va fi organizat cu respectarea circuitului unidirecțional (flux unidirecțional, fără intersectare). Toate centrele de vaccinare (fixe sau mobile) vor fi deservite de echipe medicale alcătuite din medic și personal medical auxiliar, scrie Digi24.

Normele de organizare şi funcţionare a centrelor de vaccinare, aprobate

De asemenea, miercuri s-a aprobat ordinul comun pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, anunță News.ro. Conform acestui document, centrele sunt înfiinţate prin ordin al ministrului Sănătăţii, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Acestea vor fi organizate sub mai multe forme:

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1