Urmările furtunii. Avion din Grecia, redirecționat spre Constanța. Drumuri blocate, copaci puși la pământ

Ultima actualizare:

    INQUAM Photos / Bogdan-Ioan Buda
INQUAM Photos / Bogdan-Ioan Buda

O furtună puternică a afectat, miercuri seară, zona de sud a ţării, cu ploi torenţiale, vânt puternic şi descărcări electrice. În Capitală a fost emis mesaj Ro-Alert. Un avion care venea din Rhodos a fost redirecţionat de la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" la Constanţa, din cauza vremii nefavorabile.

În Capitală şi în judeţul Ilfov a plouat torenţial în mai multe zone, vântul puternic doborând panouri publicitare şi copaci. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert, solicitând populaţiei să evite deplasările şi să ia măsuri de autoprotecţie şi să se adăpostească. 

 Potrivit reprezentanţilor Aeroporturi Bucureşti, un avion care venea din Rhodos şi urma să aterizeze la Aeroportul "Henri Coandă" a fost redirecţionat la Constanţa, din cauza furtunii.

 Rafalele de vânt au pus la pământ pomi şi în judeţul Dâmboviţa, unde pompierii au intervenit în comuna Odobeşti, satul Crovu, în comuna Corbii Mari, în comuna Ciocăneşti şi în comuna Potlogi, sat Pitaru. 

Probleme pe A1, pe sensul către Pitești

Furtuna a afectat, de asemenea, judeţe precum Prahova şi Giurgiu. Pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 42, în apropierea localităţii Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, un copac a căzut pe banda de urgenţă şi parţial pe prima bandă, circulându-se îngreunat pe banda numărul doi. Copacul a fost îndepărtat de pe suprafaţa de rulare, traficul fiind reluat pe ambele benzi.  

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire, iar fiecare manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de evenimente rutiere.

Citește și:

VIDEO Urmările furtunii. O antenă GSM uriașă a căzut peste două locuinţe, două persoane fiind rănite

Trafic feroviar perturbat în urma vijeliilor. Unele trenuri au întârzieri de sute de minute, iar altele sunt anulate

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net