UPDATE Sorina Pintea a făcut verificări la INML după solicitarea lui Alexandru Cumpănașu

inml.jpg

Alexancru Cumpănașu cere Ministerului Sănătății să facă cercetări la INML după ce instituția ar fi răspândit zvonuri care i-au afectat familia
Institutul Național e Medicină Legală ar putea fi controlat de Ministerul Sănătății
foto: captura Facebook

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu a cerut Ministerului Sănătății să facă verificări la Institutul Național de Medicină Legală (INML). El spune că legiștii au răspândit zvonuri care au afectat familia fetei. Ministrul Sorina Pintea spune că poate să facă doar verificări administrative în acest caz.

Alexandru Cumpănaşu a mers, miercuri, la Ministerul Sănătăţii, pentru a depune o petiţie prin care cere un control la Institutul Național de Medicină  Legală (INML). El cere să fie identificate „scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publica sau a administrării expertizelor în funcţie de competenţa corpului de control al ministrului”.

Cumpănașu și-a exprimat nemulțumirile și pe pagina sa de socializare.

”Dragi prieteni, cinismul unor angajați ai statului roman ne-au transformat viața într-un calvar. Comunicatul de astăzi al INML (marți, n.r) și zvonurile halucinante din aceate zile cu privire la un eventual certificat de deces pe care l-ar fi eliberat sau presupusele analize finalizate de INML cu privire la rămășițele din liziera atribuite "pe surse" Luizei sunt intoxicări și bătaie de joc la adresa tuturor. De aceea mâine la ora 10:30 voi depune la ministrul sănătății solicitarea dispunerii unui control de fond la INML care să identifice aceste scurgeri halucinante de informații false dar și respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor în funcție de competența corpului de control al ministrului. Stiu că încep un nou front și tulbur o noua MAFIE dar cred că a venit momentul că fiecare instituție publică să se restarteze și să nu ne mai trateze ca pe niște numere când la mijloc este VIAȚA copiilor noștri”, a scris Cumpănașu pe Facebook.

 Ce a spus Pintea despre solicitarea lui Cumpănașu

Ministrul Sorina Pintea a declarat că Ministerul Sănătăţii poate face verificări în cadrul INML doar din punct de vedere administrativ. La momentul declarației, ministrul a preciazat că nu a văzut solicitarea lui Alexandru Cumpănașu, însă va lua o decizie în funcție de ce este semnalat în acest document.

 „Eu pot să fac verificări în cadrul acelui institut din punct de vedere administrativ. (...) Din punct de vedere legal, Ministerul Sănătăţii administrează INML şi nu pot să fac altfel de verificări decât acestea”, a spus Sorina Pintea, înainte de întâlnirea cu Alexandru Cumpănaşu .

 

Pe de altă parte, ancheta de la Caracal continuă. 

Citește și: 

Poşetă albastră, descoperită în maşina lui Dincă. Criminaliştii lansează ipoteza unei alte victime

Un tânăr s-a dat drept răpitorul Alexandrei și i-a cerut familiei răscumpărare de 3500 de euro!

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

  • Alexandra Măceșanu

    Peste 50.000 de persoane au semnat o petiţie prin care se cere introducerea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate, pentru infracţiuni grave precum viol şi crimă, înfăptuite asupra copiilor şi femeilor însărcinate, ca urmare a tragediei de la Caracal. Petiţia poartă numele de „Legea Alexandra“. Unchiul adolescentei, Alexandru Cumpănaşu, nu este însă de acord ca legea să poarte numele fetei, fără ca cei care au iniţiat-o să ceară acordul familiei.

  • Cazul Caracal a depăşit graniţele României şi a ajuns să fie întors pe toate părţile şi în presa internaţională. Multe ipoteze au condus însă anchetatorii pe piste greşite, iar cercetările par că se complică de la o zi la alta. În lipsa unor informaţii clare, jurnaliştii străini au lansat şi ei diferite variante ale crimelor oribile de la Caracal.