UPDATE. Cazul Caracal. Prim-procurorul Cătălin Zăvoianu, audiat. Când a ieșit, a rupt-o la fugă

Ultima actualizare:

    Procurorul din Caracal, Cristian Popescu, va fi pus sub învinuire alături de trei poliţiştiFoto: Arhiva Click!
Procurorul din Caracal, Cristian Popescu, va fi pus sub învinuire alături de trei poliţiştiFoto: Arhiva Click!

Cazul Caracal este încă în cercetări. În timp ce zeci de polițiști caută probe în curtea lui Gheorghe Dincă, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, a venit la audieri, joi dimineață, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

UPDATE. Cătălin Zăvoianu a ieșit de la audieri, în jurul orei 17.40. La ieșirea de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, magistratul a fost întâmplinat de jurnaliști. la vederea acestora a luat-o la fugă pe lângă gardul instituției. Câteva sute de metri a sprintat , însă, în cele din urmă , a fost prins de reporteri. Atunci a recunoscut faptul că a fost audiat în calitate de martor. 

Zăvoianu este unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal (alături de Cristian Popescu şi Lucian Gabriel Trifu.) care au participat la operaţiunea din noaptea 25 spre 26 iulie, când s-a aşteptat cu orele în faţa casei lui Gheorghe Dincă.

DIICOT a disjuns, luni, dosarul Caracal şi au transmis către Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie cauza care vizează neglijenţă în serviciu, în privinţa apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra Măceşanu la 112.

Cătălin Zăvoianu le-a vorbit anchetatorilor despre modul în care procurorii şi poliţiştii au instrumentat cazul Caracal.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul, scrie mediafax.ro.

Anchetatorii au spart pereții casei lui Dincă

Între timp, perchezițiile la casa lui Gheorghe Dincă sunt în desfășurare. Anchetatorii au împărțit proprietatea în secțiuni în funcție de care vor face o hartă a probelor descoperite. În aproape o lună de cercetări, în curtea bărbatului de 66 de ani care susține că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au fost săpate 37 de gropi și au spart cinci dintre pereții casei unde ar fi avut indicii că ar găsi probe. Încă nu se știe cu exactitate ce a fost găsit acolo. Însă tot ce a fost ridicat din curtea lui Dincă a fost încărcat în șapte camioane.

Zilele trecute, anchetatorii au descoperit în curtea ororilor noi oase. Acestea par să nu fie umane, însă urmează să fie verificate de specialiști.

Pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceșanu (15 ani) a dispărut. Fata se urcase în mașina lui Gheorghe Dincă pentru a ajunge la liceu, în Caracal. Cu toate că a sunat la 112 pentru a cere ajutorul spunând că a fost răpită și violată, fata nu a putut fi salvată. Ulterior, Dincă a recunoscut că a ucis-o și i-a ars trupul într-un cazan din curte. Anchetatorii au descoperit o legătură și între Dincă și disparția unei alte tinere, Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, în timp ce se întorce de la Caracal. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că și pe ea a omorât-o.

Citește și: 

Crimele de la Caracal. Motivul pentru care Gheorghe Dincă a plâns în faţa anchetatorilor

Detalii surprinzătoare în cazul Caracal: «Mi-au arătat poza lui Dincă înainte ca Alexandra să fie răpită»

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net