Unde va fi înmormântat ÎPS Pimen. Cine va administra eparhia Sucevei și Rădăuților în locul lui

Ultima actualizare:

    ÎPS Pimen va fi înmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceavafoto: Mediafax
ÎPS Pimen va fi înmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceavafoto: Mediafax

Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen va fi preluat în sicriu sigilat, conform legislației privind persoanele decedate din cauza Covid-19, de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Aceasta din urmă va decide, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, data și detaliile înmormântării. ÎPS Pimen va fi îmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava.

"Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberație aparte: «Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El.»

În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul”, a transmis Patriarhia într-un comunicat de presă.

ÎPS Pimen va fi îmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava, a mai anunțat Patriarhia.

Citește și:

A murit Pimen! Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților a suferit un al doilea atac de cord

ÎPS Pimen, omul care l-a adus pentru prima oară în liniște și pace în România pe Regele Mihai

De ce nu a avut efect tratamentul cu plasmă primit de ÎPS Pimen. ”Toate resursele pe care le-a avut s-au pierdut”

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor: ”Rămâne în sufletele tuturor ca un adevărat păstor cu inimă de părinte”

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunțat, pe Facebook, că IPS Pimen a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 0:50.

"Cu durere în suflet, aducem la cunoştinţa slujitorilor sfintelor altare, a vieţuitorilor din sfintele mănăstiri şi a credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, că Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen a trecut la cele veşnice în ziua de miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50.

Ajungând la venerabila vârstă de aproape 91 de ani, Părintele Arhiepiscop Pimen a rămas legat de Bucovina prin slujirile pe care le-a avut, îndeosebi prin toată lucrarea jertfelnică pe care a împlinit-o ultimii 29 de ani ca prim întâistătător al reînfiinţatei Eparhii a Sucevei şi Rădăuţilor.

Rămâne în sufletele tuturor ca un adevărat păstor cu inimă de părinte, iubitor de Dumnezeu, de Biserica Sa cea sfântă, cinstitor al valorilor neamului, grabnic săritor la nevoile celor sărmani, ctitor de locaşuri sfinte şi aşezăminte filantropice, dârz în faţa tuturor necazurilor vieţii.

Rugăm pe Hristos Domnul, Cel înviat din morţi, să aşeze cu drepţii sufletul Înaltpreasfinţitului Părintelui nostru Arhiepiscop Pimen, întru lumina cea neînserată a Împărăţiei Sale", este mesajul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net