A murit Pimen! Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților a suferit un al doilea atac de cord

Ultima actualizare:

    Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților a suferit complicații pulmonare grave și a murit în urma unui atac de cord
Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților a suferit complicații pulmonare grave și a murit în urma unui atac de cord

A murit Pimen! Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților a suferit un al doilea atac de cord și s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, la ora 0.50. El era internat la Institutul Matei Balș din Capitală, infectat cu coronavirus.

Adrian Streinu Cercel a declarat, marți, la un post de televiziune, că Pimen se află în stare staționară și este îngrijit foarte bine. „Beneficiază de confidențialitate maximă și tot ceea ce pot să vă spun este că este staționar. Eforturile noastre sunt maximale”, a spus Streinu Cercel la Antena 3, potrivit Mediafax.

A murit Pimen. Preotul primise plasmă de la donatori vindecați

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la INMB, în Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare, transmite Basilica.ro. Surse medicale au declarat că înaltul ierarh a primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați, transmite Digi24.

Adrian Marinescu, de la Matei Blaș: „Tratamentul cu plasmă nu e un tratament minune”

Medicul Adrian Marinescu, de la Spitalul Matei Balș din București, a confirmat pentru Click! decesul lui Pimen și a declarat că tratamentul cu plasmă de la donatori vindecați nu este un tratament minune. „Pot să vă confirm decesul Arhiepiscopului. S-a întâmplat aseară foarte târziu. Din păcate, fiind vorba despre o vârstă înaintată, toate resursele pe care le-a avut s-au pierdut. Ca tratament, a primit tot ce era posibil și imposibil”, a mai declarat medicul Adrian Marinescu. El a mai spus, referindu-se la tratamentul cu plasmă pe care Arhiepiscopul l-a primit, că acesta nu este un tratament minune și că la un pacient în stare critică este greu să tragi o concluzie în acest sens.

IPS Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net