Unde și când va avea loc înmormântarea Tamarei Buciuceanu Botez

tamara_buciuceanu.png

Tamara Buciuceanu este considerată!doamna com ediei”românești
Tamara Buciuceanu Botez lasă în urmă o carieră artistică uriașă
Foto: arhiva personală

Tamara Bucicuceanu Botez va fi înmormântată vineri la ora 12.00 la Cimitirul Sf Vineri, unde”doamna comediei”românești deține un loc de veci. În același loc, potrivit unor surse din Teatrul Bulandra își doarme somnul de veci și soțul acesteia, doctorul anestezist Alexandru Botez.

Trupul neînsuflețit al marii artiste va fi depus joi dimineață la una dintre cele două spații pentru spectacole ale Teatrului Toma Caragiu, Sala Toma Caragiu situată pe str. Jean Louis Calderon nr 76 A.  Potrivit digi24.ro, joi seară, după ora 17.00, sicriul va fi dus la Biserica Sf Gheorghe cel Nou situată pe Bd I. C Brătianu nr 49, situată lângă monumentul care indică simbolic kilometrul O al Capitalei. Înmormântarea va avea loc vineri în jurul orei 12.00 la cimitirul Sf Vineri situat în Calea Griviței nr 202. Tamara Buciuceanu Botez a murit, marți, 15 octombrie la Spitalul Elias din Capitală. Actrița fusese internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se agravase. Supranumită”doamna comediei românești”, actrița Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din București. Actrița Tamara Buciuceanu trăia singură de mulți ani, după ce rămăsese văduvă. Marea actriță a fost căsătorită timp de 34 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a decedat în 1996 și a fost înmormântat la Cimitirul Sf Vineri din București.

Cine a fost Tamara Buciuceanu-Botez

Tamara Buciuceanu Botez este născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova. Actrița a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos. În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti

 

Citiți și

 

Tamara Buciuceanu-Botez a murit. Marea actriță avea 90 de ani și probleme cu inima

 

Curg mesaje și lacrimi pentru Tamara Buciuceanu. Ștefan Bănică, profund afectat: «Drum lin, tanti Tama»

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1