Un singur caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus în România, din 76 de probe analizate

coronavirus.jpg

coronavirus intr-un flacon
În România a fost identificat un singur caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus
foto: Shutterstock

Ministerul Sănătății anunță că în România au fost analizate până în prezent 76 de probe pentru identificarea noii tulpini de coronavirus provenită din Marea Britanie, care ar fi mult mai contagioasă. Un singur caz s-a dovedit a fi pozitiv cu această nouă tulpină, care a fost identificată până acum în 60 de țări și teritorii.

„Până la data de 17.01.2021 au fost raportate 76 secvențieri finalizate. La un singur caz a fost detectată noua variantă UK a SARS-CoV-2 (cazul Giurgiu). Până în prezent au fost primite raportări de la 3 laboratoare”, se arată în informarea transmisă de Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, citată de Digi24.

În România, noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmată în laborator la o femeie în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu, care a ajuns la camera de gardă a Institutului Matei Balș în primele zile ale anului. Au fost recoltate probe care au fost analizate și a fost confirmată infectarea cu această tulpină.

Femeia a avut simptome ușoare și nu a fost internată în spital. Femeia nu a fost în străinătate și nu a călătorit în Marea Britanie. DSP a demarat o anchetă epidemiologică. 

Varianta britanică de coronavirus, considerată cu 50-70% mai contagioasă

Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie continuă să se răspândească în întreaga lume şi era prezentă săptămâna trecută în 60 de ţări şi teritorii, cu 10 mai mult decât la data de 12 ianuarie, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citată de Agerpres. 

Varianta britanică raportată OMS la jumătatea lunii decembrie este considerată cu 50-70% mai contagioasă decât coronavirusul iniţial şi este prezentă în cele şase zone geografice ale OMS, în timp ce varianta sud-africană este prezentă doar în patru dintre acestea, a subliniat OMS fără preciza în care dintre ele.

"În prezent, există puţine informaţii disponibile pentru a se putea şti dacă transmisibilitatea sau severitatea sunt modificate de aceste noi variante", a notat agenţia ONU, subliniind însă că unele dintre caracteristicile genetice similare necesită studii mai aprofundate.

Citește și:

Vaccinul Pfizer, eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirus din Marea Britanie și Africa de Sud

Noua tulpină de coronavirus infectează inclusiv copiii. Ce spun experții englezi

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1