Un medic din Iași a gonit pe străzi la volan pentru a-și salva propriul copil de la moarte. Polițiștii l-au amendat și i-au luat permisul

Ultima actualizare:

    Foto: News.ro
Foto: News.ro

Un doctor se luptă în instanță cu Poliția după ce a fost sancționat în trafic, din cazua vitezei. Bărbatul se afla în drum spre spital, având în mașină propriul copil, care avea o stare de rău spre leșin și convulsii.

Pe 21 februarie 2021, doctorul George Leahu din Iași gonea spre un spital, încercând să îi salveze viața propriului copil, care avea convulsii. Pe șoseaua care leagă Iașiul de Târgu Frumos, acesta a fost oprit de polițiști, pe motiv că circulka cu 102 kilometri la oră, deși legea îi permitea 50 kilometri la oră. Astfel, agentul de la Rutieră i-a suspendat permisul auto pentru 90 de zile și l-a sancționat cu o amendă în valoare de 1.305 lei.

În urma incidentului, medicul a dat în judecată IPJ Iași, iar magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis plângerea acestuia și au dispus anularea procesului-verbal de contravenție. „Instanța admite plângerea formulată de petentul George Leahu în contradictoriu cu intimatul IPJ Iași. Anuleaza procesul-verbal încheiat pe data de 21 februarie 2021”, au menționat judecătorii ieșeni, conform bzi.ro. Decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Medicul George Leahu a contestat sancțiunea în instanță

Procesul dintre medicul ieșean George Leahu și reprezentanții IPJ Iași a început pe data de 26 februarie 2021. Prin plângerea înregistrată pe rolul instanței, doctorul ieșean a cerut anularea procesului-verbal încheiat pe 21 februarie 2021, ca fiind netemeinic și nelegal, și, pe cale de consecință, anularea sancțiunilor. „Prin procesul-verbal se constată că, în ziua de 21 februarie 2021, la ora 18:14, pe DE 583 km 40+800 m, care leagă orașul Iași de Târgu Frumos, aș fi condus autoturismul marca Volvo, având viteza de 102 km/h pe sectorul de drum limitat la 50 km/h, fiind înregistrat de aparatul radar montat pe autoturismul Poliției. Nu puteam să înregistrez această viteză, întrucât mă aflam în interiorul localității și, în afară de acest fapt, cunoșteam și eram atent tot timpul la limitele de viteză din interiorul acesteia, parcurgând deseori acest drum, deoarece sunt angajat ca medic la Spitalul Municipal Fălticeni și, în plus, sunt conștient de faptul că, în această comună, se întâlnesc frecvent radarele Poliției. Mă deplasam pe sectorul de drum indicat având, într-adevăr, mai mult decât viteza regulamentară, dar nicidecum 102 km/h!”, a afirmat medicul ieșean în fața judecătorilor.

„Copilul meu avea o stare de rău spre leșin și convulsii!”

Medicul George Leahu a explicat că a depășit, într-adevăr, viteza, dar nu cu cât susțin oameni legii. În plus, se afla într-o situație de urgență. „Depășirea vitezei regulamentare a fost justificată de un caz de forță majoră, pentru care fac un apel la umanitatea instanței și a agentului constatator! În mașina mea se aflau soția și copilul meu, care avea o stare de rău spre leșin și convulsii. Starea copilului era gravă și justifica graba mea. Înțeleg că am depășit viteza regulamentară, dar în niciun caz nu atingeam viteza susținută de agentul constatator. Mai mult, procesul-verbal de constatare a contravenției a fost încheiat fără a fi semnat de un martor asistent. Situația de fapt reținută de agentul constatator nu corespunde realității, cu atât mai mult cu cât, prin lipsa unui martor asistent, eu am fost privat de dreptul de a demonstra netemeinicia procesului-verbal atacat prin propunerea audierii martorului-asistent. Solicit prezentarea probei cu înregistrarea video sau planșe foto”, a mai susținut doctorul ieșean în instanță.

Judecătorii ieșeni au admis plângerea, constatând că IPJ nu a făcut dovada că medicul a circulat cu viteza de 102 km/h într-o localitate. „IPJ Iași a precizat prin adresa din 19 mai 2021, că înregistrarea video care surprinde încălcarea limitei de viteză nu poate fi depusă la dosar întrucât nu a putut fi recuperată de pe hard disk-ul pe care a fost stocată”, au concluzionat magistrații ieșeni. 

Citește și: 

O poliţistă i-a luat unui şofer permisul şi după câteva minute l-a amendat fiindcă nu-l are la el!

Au «prins» caii care păşteau... cu 104 km/h

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net