Un bărbat a fost atacat și rănit de un urs, pe o pășune din Harghita

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Urșii au ieșit din pădure și în timpul iernii și au intrat în curțile oamenilor în căutare de hrană, cu atât mai mult oamenii din zonele montane trebuie să fie atenți în această perioadă, când ies din bârlog. Animalele pot fi deosebit de periculoase atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Ultimul atac al unui urs a avut loc sâmbătă, în județul Harghita. De data aceasta, animalul a atacat un om care a fost rănit și dus la spital pentru îngrijiri medicale. Din fericire, starea acestui aeste bună, spun  medicii.

Bărbatul atacat are 61 de ani și se afla, împreună cu alți săteni, pe o pășune din localitatea Inlăceni. Reprezentanții Jandarmeriei Harghita spun că oamenii au mers, cu mai mulți câini, să verifice terenul respectiv pentru lucrări de primăvară.

Ursul a apărut pe neașteptate și nu s-a speriat de câinii care însoțeau grupul și nici de zgomotele de intimidare ale oamenilor. S-a repezit la bărbatul de 61 de ani și l-a rănit la umăr, la braț, pe abdomen și pe șold, după care s-a făcut nevăzut în pădure. Rănitul a fost dus la spital și starea lui este bună.

De la începutul lunii, în zonă au fost transmise trei alerte telefonice de avertizare către populaţie pentru a rămâne în locuinţe sau să părăsească zona, după ce au fost observați urși. Este vorba de două alerte în municipiul Gheorgheni şi una în comuna Ditrău. Adeseori echipajele de poliție sau jandarmi au intervenit pentru a alunga animalele din zone locuite, scrie stiri.tvr.ro. 

Citește și: 

Ursul de la Predeal, care aleargă după schiori, va fi mutat. Ce trebuie să faci dacă te întâlnești cu sălbăticiunea

Ai dat nas în nas cu ursul? Uite ce trebuie să faci!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net