ULTIMA ORĂ! Monica Anisie, ministrul Educației: "Școlile vor oferi calculatoare elevilor fără posibilități"

Ultima actualizare:

    Monica Anisie, ministrul Educațieifoto: gov.ro
Monica Anisie, ministrul Educațieifoto: gov.ro

Monica Anisie, ministrul Educației, a venit cu lămuriri după ce Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că gradiniţele, şcolile şi universităţile nu se vor mai deschide în acest an şcolar. Elevii și profesorii vor fi dependenți însă de tehnologie, întrucâr cursurile vor continua online. Pentru elevii fără posibilități, ministerul și școlile vor asigura calculatoare.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut precizări legate de situația elevilor, dar și despre cum se vor desfășura examenele naționale.

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat luni (27 aprilie) președintele României, Klaus Iohannis. Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a), în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.

Declarații Monica Anisie:

  • ”Continuă învăţarea asistată de tehnologie până pe 12 iunie,  când se vor încheia cursurile anului şcolar 2019/2020. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin”.
  • "Am luat în calcul și măsurile pe care state precum Italia, Portugalia, Ungaria, Letonia, Malta le-au luat în conextul pandemiei Covid-19". "Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină. Unele conţinuturi pentru această perioadă vor fi abordate în anul şcolar următor". 
  • "Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţii excepţionale, în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare. ”Vom încheia cu bine anul şcolar. Studenţii vor continua învăţarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susţine şi online. Fiecare instituţie de învăţământ superior va stabili modalitatea şi data examenelor în baza autonomiei universitare”.
  • În ceeea ce priveşte reluarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ, elevii din clasele a 8-a, a 12-a şi a 13-a, anii de final de ciclu profesional şi liceal, pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale".
  • "Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenţa la şcoală va fi opţională şi decizia va fi a părinţilor. Pregătirea lor va fi în mod online".
  • "Evaluarea naţională şi bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă şi respectând calendarele comunicate deja. Evaluarea Naţională începe din 15 iunie, iar examenul de bacalaureat începe cu probele scrise pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul acestora va fi comunicat ulterior".
  • "Examenele susţinute de cadrele didactice, de titularizare, definitivat – se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de siguranţă şi ministerul va comunica modalitatea de susţinere şi calendarul".

Citește și:

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Calendarul examenelor și cum se vor organiza testările anul acesta

E oficial! Grădinițele, școlile, liceele și facultățile nu se mai deschid anul acesta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net