E oficial! Grădinițele, școlile, liceele și facultățile nu se mai deschid anul acesta

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a făcut anunțurile așteptate de milioane de părinți și elevi
Klaus Iohannis a făcut anunțurile așteptate de milioane de părinți și elevi

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat luni decizia finală privind reluarea cursurilor în România. Grădinițele, școlile, liceele și universitățile închid anul școlar și îl reiau tocmai la toamnă. Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.

”Activitatea fizică în școli este suspendată pe durata stării de urgență și am evaluat cum putem să continuăm având în vedere că pe 12 iunie anul școlar se termină. Trebuie să fim foarte conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că este cazul să ne relaxăm. Din păcate nu este așa. Ați văzut în statisticile de ieri, peste 400 de noi cazuri de persoane infectate. Nu putem vorbi de o relaxare sau incetinire. Trebuie să ținem cont de câteva lucruri destul de simple. Faptul că elevii s-ar duce la școala ar implica doua riscuri mari. Să duca elevii boala la școală sau să ducă de la școală acasă. Pe de altă parte am dorit să vedem ce se întâmplă și în alte părți. Sunt o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschidă școlile. Am dorit și să aflăm ce se întamplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Intr-o provincie din Franta s-a deschis școala experimental și aici lucrurile nu au decurs bine. In concluzie, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, grădinițele, școlile si universitățile să nu se redeschidă. Deci nu se va intoarce elevul, studentul fizic la cursuri. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. In cazuri excepționale se poate face o evaluare excepțională. Se vor redeschide în septembrie când se redeschide noul an școlar. Elevii din anii terminali vor putea reveni la școală între 2 si 12 iunie pentru a se pregăti pentru examane. Vor fi maxim 10 elevi într-o clasă. Examenele naționale și bacalaureatul se vor organiza cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanțare: intră pe un coridor, ies pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate. Mediile se încheie, situația școlară se incheie și în acest fel evităm riscuri majore”a spus Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută după o ședință de analiză la Palatul Cotroceni a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19. Au participat  prim-ministrul României, Ludovic Orban, miniștrii Sănătății, Nelu Tătaru, Afacerilor Interne, Marcel Vela, Educației și Cercetării, Monica Anisie și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net