Toate dozele de vaccin anti Covid-19 din Petroșani, distruse în prima zi de vaccinare. Ce s-a întâmplat

vaccin-coronavirus.jpg

vaccin coronavirus
190.000 s-au înscris pentru vaccinare la debutul etapei a doua de vaccinare
Sursă foto: Shutterstock

Toate cele 60 de doze de vaccin anti Covid 19 livrate centrului din municipiul Petroşani au fost distruse, chiar în prima zi de vaccinare. Motivul? Cele zece flacoane de vaccin, livrate de duminică pentru a fi folosite începând de luni, nu au fost păstrate la temperatura corespunzătoare, a precizat Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

În locul dozelor distruse au fost aduse, luni, alte doze, prin intermediul DSP Hunedoara, iar vaccinarea s-a făcut cu întârziere. „Este vorba flacoane care conţineau în total 60 de doze de vaccin, alocate pentru ziua de luni centrului din Petroşani. Din păcate, cu o zi în urmă, asistenta comunitară nu a respectat metodologia şi lanţul de frig pentru aceste vaccinuri. Ele trebuiau ţinute la o temperatură de 2 – 8 grade Celsius, timp de 120 de ore după degivrare, însă ea le-a introdus într-un congelator, unde au stat la minus 19 grade Celsius”, a declarat, pentru Adevarul.ro, şeful DSP Hunedoara.

Incidentul a întârziat vaccinarea cu câteva ore

Astfel vaccinurile nu au mai putut fi utilizate, iar oamenii care s-au programat la vaccinare în centrul din Petroşani au fost nevoiţi să aştepte până la sosirea altei tranşe de vaccin. Procesul de imunizare din Petroşani a început cu o întârziere de câteva ore, a informat DSP Hunedoara. Asistenta comunitară, angajată de primărie, dar plătită de Ministerul Sănătăţii, a fost exclusă de la centrul de vaccinare şi nu va mai lucra în niciun astfel de centru. 

Citește și:

Tot ce trebuie să ştii despre a doua etapă de vaccinare anti-COVID. Unde și cum te programezi
 

Loading...
 
 

Citește și