Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în cutii de pizza la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia: „Puteau să fie și de ghete”

Ultima actualizare:

    Foto: Ziarul Independent
Foto: Ziarul Independent

Campania de vaccinare anti-COVID a debutat, marţi, în judeţul Ialomiţa, primul medic care s-a vaccinat fiind dr. Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

La această unitate medicală, vaccinul a ajuns în cutii de pizza. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că important este să se respecte lanţul de frig. 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, vaccinul a ajuns în cutii de pizza. Primul medic care s-a vaccinat a fost directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, dr. Jamil Aldabsheh.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre situaţia de la Slobozia, acolo unde vaccinul anti-COVID-19 ar fi ajuns în cutii de pizza.

„Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate, practic un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă. El a precizat apoi, că este important să se respecte lanţul de frig, potrivit news.ro. 


    Foto: G4Media / Realitatea Ialomițeană
Foto: G4Media / Realitatea Ialomițeană

Primul răspuns al șefului Institutului Cantacuzino

„Și ce, pizza n-o mâncați?”, a fost prima reacție a șefului Institutului Cantacuzino, dr. Florin Oancea. „Pare straniu ca niște vaccinuri să fie transportate în cutii de pizza, pentru că nu au putut fi trimise, într-adevăr, în ambalajul lor original.

Întâmplarea face ca singura posibilitate ca în acest moment de sărbători, când nimeni nu lucrează, să găsim gata făcute aceste cutii de pizza, care respectă dimensiunile.

Nu văd care e problema, e o cutie din carton. Putea să fie de orice. Cutiile nu au nicio problemă. Contează în ce au venit? Ele trebuiau să respecte lanțul de frig.

Acea cutie, trebuia să vină într-o cutie și în altă cutie. Practic, este cutie, în cutie, în cutie. Acea cutie de pizza, că am văzut și eu fotografia, vine într-o altă cutie de carton, într-o altă cutie izotermă, înconjurată de brichete care le țin reci.

Și lângă ea se află un aparat care măsoară în orice secundă temperatura. Important este ca acele flacoane să fie la temperatura de 8 grade. Chiar nu contează în ce sunt transportate”, a explicat dr. Florin Oancea.

„Putea să fie de pizza, putea să fie de ghete, de pantofi, putea să fie orice. Este un carton pe care putem să-l cumpărăm de oriunde”, a mai spus acesta, potrivit libertatea.ro.

„Ambalarea în cutiile acelea de carton s-a făcut la Institutul Cantacuzino. Faptul că scrie pe cutia de carton pizza nu este o problemă. Cutiile au fost noi, iar cartonul păstrează foarte bine temperatura. Probabil, că astea au fost cutiile pe care le-au avut mai la îndemână”, a declarat și Șeful DSP Ialomița.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net