Tichetele de masă ar putea valora mai mult. La cât vor ajunge

Ultima actualizare:

    Peste 2,1 milioane de angajaţi, aproape jumătate din populaţia activă, beneficiază de tichete de masăFOTO: Click!
Peste 2,1 milioane de angajaţi, aproape jumătate din populaţia activă, beneficiază de tichete de masăFOTO: Click!

Un proiect legislativ iniţiat de cinci deputaţi PSD propune creşterea valorii tichetelor de masă. Aceștia spun că suma este cea mai mică din Europa şi este insuficientă pentru achiziţia unei mese de prânz.

Tichetele de masă ar putea valora 20 de lei, dacă proiectul inițiat de cinci deputați va fi aprobat de Parlament.

Proiectul a primit aviza favorabil din partea Senatului la 11 septembrie, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaţilor.   În cazul în care va fi aprobată şi de acest for decizional, legea va intra în vigoare la data de 1 a lunii următoare celei în care a fost publicată în Monitorul Oficial.

”Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei. Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie pentru că nu au acces la achiziţionarea mesei de prânz. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate comună a statului, precum şi a angajatorului, pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru”, se arată în Expunerea de motive, semnată de deputaţii PSD Valeriu Steriu, Violeta Răduţ, Liviu Ioan Balint, Dumitru Gherman şi Ioan Terea, citați de adevarul.ro.

Care ar putea fi valoarea tichetelor de masă

Valoarea pe zi a tichetului de masă este printre cele mai mici din Europa, având în vedere că este de aproximativ 3,21 euro, în timp ce în Spania este de 11 euro, în Belgia de 8 euro, în Franţa de 11,04 euro, în Grecia de 6 euro, iar în Portugalia de 7,63 euro, scrie adevarul.ro.

Iniţiatorii proiectului arată că tichetele de masă adus a bugetul public venituri echivalente cu o rată de impozitare de circa 40%, ceea ce înseamnă că majorarea valorii nominale a tichetului de masă la 20 de lei va genera venituri suplimentare bugetului public.

”Peste 2,1 milioane de angajaţi, aproape jumătate din populaţia angajată, beneficiază de tichete de masă”, susţin iniţiatorii proiectului, argumentând că majorarea valorii tichetelor va spori şi consumul de produse alimentare.

Citește și:

Noi reguli la plata cu cardul, din 14 septembrie

Își vând tichetele de vacanţă pe Internet

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net