Testare cu scandal la DSP înainte de vizita lui Klaus Iohannis, la Arena Națională. Medicii și asistentele s-au opus recoltării de probe

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis se duce să viziteze duminică call-center-ul DSP București, de la Arena Națională
Președintele Klaus Iohannis se duce să viziteze duminică call-center-ul DSP București, de la Arena Națională

Președintele Klaus Iohannis va face mâine, 29 noiembrie, o vizită la Arena Națională. Mai exact, la call-center-ul deschis de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București acolo unde răspund la telefoane medici și asistenți detașați, dar și voluntari. Astfel că s-a dat ordin ca aceștia să fie testați, altfel nu au voie să vină la lucru.

Frica de Covid-19 este mare! Oricine ar putea intra în aceeași încăpere cu președintele Klaus Iohannis trebuie să fie testat înainte. Este ordin clar!

Același lucru se întâmplă și în cazul personalului medical detașat din Rețeaua Școlară la DSP București, dar și a studenților  voluntari. Cei aproximativ 30 de inși care vor fi duminică dimineață pe tură a fost chemați să se testeze de urgență înainte de vizita șefului statului.

Acesta vine să vadă cum se desfășoară activitatea la call-center-ul DSP, care funcționează la Arena Națională. Problema este că mulți angajați au refuzat testarea, astfel că li s-a interzis să vină la serviciu.

”Inițial, nici nu ne-au spus pentru ce trebuie să ne testăm. Doar ne-au anunțat vineri seară că tura de duminică dimineață va fi testată PCR sâmbătă, la ora 8.00, la Arena Națională, și să le trimitem lista cu CNP-urile. Total neobișnuit, în condițiile în care nici când au fost școlile deschise și am lucrat cu copiii nu s-au gândit să facă acest gest. După un lung scandal iscat, unii erau plecați din București, alții nu voiau testarea ori se întrebau dacă nu cumva e vreunul dintre noi infectat, ni s-a transmis că vine Iohannis. Dar noi oricum nu lucrăm în condiții conforme de distanțare, suntem foarte mulți, unul lângă altul, aerul condiționat este infect la subsol. Știm noi că au fost filtrele dezinfectate și curățate în mod corespunzător?! Dar asta nu interesează pe nimeni! Doar să dăm bine. Ni s-a transmis nici să nu ridicăm capul din tabletă. De parcă suntem pe vremea lui Ceaușescu”, ne-a mărturisit revoltat unul dintre medici.

Medic de la DSP: ”Testarea ar fi trebuit făcută din prima zi de detașare”

Un alt cadru medical a punctat faptul că testarea ar fi trebuit făcută încă din prima zi de detașare, cu gândul la binele oamenilor, și nu pentru mai-marii țării.

Interesant este faptul că cei care nu doresc să se supună prelevării de probe nu sunt primiți mâine la serviciu și vor avea o zi tăiată de lucru.

Voluntarii, care sunt studenți la Medicină, doctorii și asistenții fac anchete epidemiologice și răspund la apelurile venite din partea oamenilor care fie sunt carantinați, fie au aflat că sunt pozitivi și nu știu ce au de făcut.

Sunt în jur de 60 de persoane care lucrează zilnic, în două ture, și acoperă intervalul orar 8.00-23.00. Inclusiv sâmbăta, duminica și sărbători legale.

DSP București, condus de Oana Niculescu, fina ministrului Monica Anisie

DSP București este condus de medicul de familie Oana Niculescu, fina de cununie a ministrului Educației, Monica Anisie, și șefa Organizației Liberale Sector 2, potrivit agenției de presă Mediafax.   

Oana Niculescu, șefa DSP București
Oana Niculescu, șefa DSP București

Aceasta i-a luat locul medicului epidemiolog Laura Acatrinei, în luna mai. Întrebat de jurnaliștii de la Mediafax de ce a schimbat din funcție un expert în domeniu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a refuzat să explice.

Până la această oră, pe site-ul www.presidency.ro nu a fost publicată agenda președintelui pentru 29 noiembrie. Știm că astăzi, Iohannis a vizitat Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA-Faza I.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/dansatoarea-de-manele-emy-angajata-fara-concurs-la-dsp-bucuresti

https://www.click.ro/news/bucuresti/dsp-bucuresti-cere-tuturor-spitalelor-din-capitala-sa-si-faca-circuite-pentru-covid

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net