Terifiant! Băiețel bătut crunt de tatăl său medic. ”Ajută-mă, mama! Mă doare și când respir”

Ultima actualizare:

    Băiețelul bătut de tată a ajuns la spital după ce i-a trimis mamei mesaje disperatefoto: news.ro
Băiețelul bătut de tată a ajuns la spital după ce i-a trimis mamei mesaje disperatefoto: news.ro

Momente de groază pentru un băiețel de 13 ani, fiul unui medic recunoscut din Timișoara. Tatăl său l-a bătut atât de rău, încât copilul a ajuns la spital. Motivul a fost o notă proastă la școală. A fost salvat de mama sa, care muncește în Austria, după ce a văzut pe telefon mesajele disperate ale fiului.

Medicul Radu Blagoe (62 de ani) de la Spitalul CFR din Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore pentru lovire şi alte violenţe asupra unui membru de familie, după ce şi-a bătut fiul de 13 ani, care ulterior a ajuns la spital, transmite news.ro. Și nu este la prima ispravă. El a mai fost condamnat cu suspendare pentru că şi-a bătut fosta soţie, iar în prezent se afla în termenul de încarcerare de patru ani impus de instanţă.

Mama copilului, Carolina Fodor, a descoperit grozăvia după ce a încercat fără succes să vorbească la telefon cu fiul ei. Femeia locuiește în Austria și este despărțită de doctor. Și, cu toate că se cunoștea latura violentă a bărbatului, instanța a decis ca băiatul să rămână la tatăl lui. Iar acesta a vrut ca fiul său să primească o lecție dură pentru niște note de 6 și 7 obținute la școală. Astfel că l-a bătut în așa hal încât angajații de la Protecția Copilului au decis că este periculos ca adolescentul să mai rămână în casa părintelui său.

Cum și-a salvat mama copilul bătut de tată

Întreaga poveste s-a întâmplat săptămâna trecută. Mai exact vineri, 8 noiembrie. Femeia a sunat pe telefonul fix al doctorului  și a cerut să vorbească cu fiul lor. Acesta i-a spus însă că băiețelul nu va vorbi cu ea pentru că este pedepsit din cauza notelor proaste de la școală. Fosta soție a medicului a simțit că ceva nu este în regulă, astfel că a deschis chat-ul de la Facebook pentru a lua legătura cu copilul. A rămas șocată de mesajele pe care le-a primit. Copilul o implora să îl salveze pentru că tatăl său l-a bătut foarte tare și i-a trimis poze cu rănile.

“Ajută-mă, mama! Spune-i lui bunu… repede… te rog… să sune la 112… să vină Poliția… te roooog… pe mine mă dor coastele de nu mai pot… mă doare când respir!”, scria copilul, disperat pe chat, mamei sale.

În momentul acela, Carolina Fodor, s-a urcat în mașină și a gonit spre Timișoara.”Îngrozită, am sunat la Telefonul Copilului și am rugat-o pe doamna care a răspuns să ne ajute. I-am zis de poze și de mesaje. Doamna m-a asigurat că va merge imediat la adresa unde se afla copilul, însoțită de poliție. Eu mă aflam în Austria. Am ținut legătura cu doamna de la Protecția Copilului și așa am aflat ce s-a întâmplat în continuare. Băiețelul a fost dus cu Salvarea la Spitalul de Copii <<Louis Țurcanu>>). Am urcat în mașină și am venit în țară. La 112 a sunat tatăl meu și astfel a mers și Salvarea. La ora 5 dimineața am ajuns la Protecția Copilului și, după ce am scris o declarație, am mers împreună cu doamna respectivă la spital, la copil”, a declarat femeia pentru renasterea.ro.

Copilul le-a spus doctorilor și mamei sale că tatăl său l-a lovit și în coaste și l-a dat și cu capul de zid.

Tatăl agresiv a mers la spital și și-a amenințat fiul

Cu toate că întreaga grozăvie a avut loc vineri, poliția nu a e mis ordin de restricție provizorie, așa cum prevede articolul 22 indice 1 din Legea 174/2018 privind modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, conform căruia, “Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc”. Astfel, conform jurnaliștilor de la Renașterea, agresorul ar fi ajuns la spital și ar fi făcut presiuni asupra copilului să nu spună tot ce s-a întâmplat. Abia luni seară, după ce avocatul mamei copilului, Adrian Sperneac, le-a pus în vedere polițiștilor Secției 3 că respectarea legii nu este facultativă, ci obligatorie, aceștia au emis ordinul de protecție provizoriu.

Medicul recidivist

Radu Blagoe nu este la prima abatere. La 30 octombrie 2017 a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Medicul și-a călcat fosta iubită în picioare. Apoi a pus doi prieteni să declare că nu el a bătut-o. Numai că și aceștia au fost condamnați pentru mărturie mincinoasă.

Iată ce îi spunea medicul mamei copilului, în urmă cu doi ani. “Carolina Fodor: De aia m-ai amenințat cu bătaia aseară? Radu Blagoe: Da. C.F.: Da? De ce? R.B.: Pentru că ți-am spus niște lucruri și nu vrei, așa, știi… din ură… C.F.: Și cu bătaia se rezolvă? R.B.: E singurul lucru de care ți-e ție frică, restul, orice argument… C.F.: Și nu ți-e frică, dacă mă bați, că o să iasă rău de tot? R.B.: Pentru cine? Pentru mine sau pentru tine? C.F.: Pentru mine de ce? R.B.: Păi s-ar putea să rămâi cu sechele… C.F.: Adică? R.B.: Treaba mea. Sechele care nu se pot demonstra la medicină legală, deșteapto! C.F.: Adică? R.B.: Adică nu, să nu vezi, să nu trăiești și să vezi, să nu spun că trăim și vedem… Deci singura care-ți poate face vreun bine e medicina legală și, dacă aia nu poate demonstra nimic, rămâi mofluză! Că și eu am făcut medicină legală și… aia nu se demonstrează, aia nu se demonstrează, aia nu se demonstrează… C.F.: Da, deci tu mă bați în așa fel, încât n-o să se vadă și n-o să pot să te reclam. R.B.: Îhî, ca să-ți intre bine la gulie! Ferească Dumnezeu să ajungem acolo…”.

Copilul este în custodia mamei

Inspectorii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Timiş au intervenit de urgenţă.

"Copilul este în prezent la mamă. A fost demarată o anchetă, iar copilului i se va propune includerea într-un program de consiliere psihologică foarte necesară”, a precizat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt DGASPC Timiş pentru news.ro.

Medicul acuzat că şi-a agresat copilul a refuzat să comenteze cele întâmplate.

Citește și: 

"De ce lovim copiii?", un raport asupra violenței în familie care te va mâhni

Bătută frecvent de soț, nu are curajul să îl părăsească. Cazurile de violenţă în familie, mai frecvente de sărbători

Dana Războiu: «Am crescut într-o familie cu multă violenţă, abia așteptam să plec de acasă»

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net