Țeapă cu rovinieta! Aveți grijă de unde o cumpărați

aplicatie-taxa-rovinieta.jpg

Verificați înainte site-ul de unde vreți să vă cumpărați rovinieta. Nu toate sunt autorizate
Verificați înainte site-ul de unde vreți să vă cumpărați rovinieta. Nu toate sunt autorizate

Aveți grijă de unde cumpărați rovinieta! Cei de la Compania Națională pentru Infrastructură (CNAIR) au anunțat faptul că există un portal fals pentru plata taxei de drum.

CNAIR a constat că în mediul online există un portal web pentru achiziția rovinitei, care nu este autorizat de instituție, respectiv, www.rovinietaro.ro.

”Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al CNAIR, http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie. CNAIR nu își asumă nici o responsabilitate cu privire la accesarea, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate”, au precizat autoritățile.

Platforma falsă a fost clonată ieri, 9 decembrie

Surse din cadrul instituției au declarat pentru Click! faptul că site-ul respectiv a aparținut Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutieri din România, dar a fost clonat ieri de hackeri. Până acum, o singură persoană a reclamat țeapa la CNAIR, care a avut noroc, totuși, că nu i s-a procesat plata.  

În 2019, în ceea ce privește autoturismele, tarifele rovinietei sunt de 3 euro pentru șapte zile, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile și 28 de euro pentru 12 luni.

Se poate cumpăra de la benzinăriile Petrom, OMV, Mol, Rompetrol și Lukoil, dar o puteți achita și la poştă sau printr-un simplu SMS la numărul 7500.

Amenda pentru lipsa rovinietei are un cuantum minim de 250 de lei, dar poate ajunge până la 4.500 de lei, în funcţie de tipul vehiculului.

Puteți verifica valabilitatea taxei de drum pe  http://www.cnadnr.ro/ro/verificare-rovinieta, după numărul de înmatriculare al mașinii și după seria de șasiu.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/rovinieta-si-taxa-de-la-fetesti-paguba-mare-pentru-soferi

https://www.click.ro/news/national/uite-care-vor-fi-noile-tarife-ale-rovinietelor

https://www.click.ro/news/national/camerele-pentru-rovinieta-folosite-si-pentru-rca

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1