Rovinieta și taxa de la Fetești, pagubă mare pentru șoferi

camere-supraveghere-rovineita.jpg

84 de camere fixe pentru controlul rovinietei există pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi
84 de camere fixe pentru controlul rovinietei există pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi

Nu plecați la drum fără rovinietă și nu uitați să plătiți taxa de pod de la Fetești! Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) a dat în șase luni amenzi pe bandă rulantă. Click! a aflat câți șoferi au fost prinși de ”ochii vigilenți” ai camerelor de supraveghere.

Este vremea vacanțelor, când toate drumurile duc la munte, la mare sau la vamă. Înainte să plecați asigurați-vă că aveți valabilă rovinieta, altfel sigur veți primi acasă amenda, care variază între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de tipul autovehiculului.

Cele 82 de camere de supraveghere amplasate pe cele mai importante drumuri din ţară au devenit adevărate capcane.

Peste 300.000 de șoferi, prinși fără rovinietă

Potrivit datelor CNAIR, până la 25 iunie au fost înregistrate 377.512 de amenzi pentru lipsa taxei de drum. Rovinieta pentru autoturism este în varianta de 7 şi 30 de zile sau 12 luni şi costă între 3 şi 28 de euro.

Pentru o zi se poate achiziționa doar pentru mașinile de mare tonaj și de transport persoane și costă 7 euro. Se poate cumpăra de la benzinăriile Petrom, OMV, Mol, Rompetrol și Lukoil, dar o puteți achita și la poştă sau printr-un simplu SMS la numărul 7500.

Peste 50.000 de șoferi, amendați pentru taxa de la Fetești

Și taxa de drum de la podul Fetești le dă bătăi de cap șoferilor, care merg spre Litoral. Mulți uită să plătească în termenul stabilit sau poate au impresia că nu-i vede nimeni că trec prin locul pe unde barierele sunt ridicate. Ceea ce este complet greșit.

coada-masini-podul-fetesti-cernavoda.jpg

Ca să nu stați la coadă la stația de taxare Fetești, plătiți trecerea la benzinării sau prin SMS
Ca să nu stați la coadă la stația de taxare Fetești, plătiți trecerea la benzinării sau prin SMS

La fiecare punct există câte o cameră care înregistrează numerele de înamtriculare ale autoturismelor care trec. Astfel că, tot în primele șase luni ale acestui an, au fost amendați pe 50.342 de șoferi.

Pentru autoturism, o trecere costă 13 lei, iar două, 26 de lei. Însă amenda este între 130 și 260 de lei.

Ca să nu ajungeți aici, plătiți fie direct la taxatoare, fie la benzinăriile OMV, Petrom, Mol şi Rompetrol și Socar, atunci când alimentați, sau prin SMS la 7577. Numărul este disponibil în reţelele Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS.

La benzinărie se poate achita dus-întors, dar prin SMS plata se poate efectua numai pentru o singură trecere.

Identificarea plății prin SMS sau la benzinării

O serie de camere video ce permit recunoașterea automată a numărului de înmatriculare sunt amplasate la trecerea prin stația de taxare, iar camerele video identifică trecerea aplicând o marcă temporală și coordonatele GPS.

Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenție, urmând a se întocmi un Proces Verbal de Constatare a Contravenției. Ei sunt cei care te verifică pe monitoare.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/cum-poti-anula-amenda-pentru-rovinieta-judecatorii-au-stabilit

https://www.click.ro/news/national/cu-banii-din-rovinieta-se-puteau-face-257-km-de-autostrada

https://www.click.ro/news/trafic/fenteaza-camerele-de-rovinieta-pe-drumuri-de-tara-lista-punctelor-de-control-

din-tara

 

 

Loading...