Tânăra văduvă a pădurarului ucis în Maramureș e disperată. Haideți, să o ajutăm!

familia-padurar_ucis-maramures-anamaria_po.jpg

familia-padurar_ucis-maramures-anamaria_pop
Liviu Pop, un pădurar tânăr, a fost ucis pe 16 octombrie 2019, în timp ce se afla la serviciu. Nu apucase să își termine casa unde îl așteaptau mama, soția și cele trei fetițe
FOTO: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Anamaria Pop, soția pădurarului ucis în luna octombrie de hoții de lemne, a povestit în lacrimi prin ce situație disperată se află. ”Copiii strigă tata prin casă, iar ancheta bate pasul pe loc”, a povestit văduva de 28 de ani. Ea și cele trei fiice au fost nevoite să plece din casa neterminată și primește o pensie de urmaș de toată jena. Hai, să o ajutăm!

”E strigător la cer! Vrem să se afle adevărul, să demonstreze statul acesta că poate pedepsi vinovații. Ancheta bate pasul pe loc, e clar!”, a spus plângând Anamaria Pop, văduva pădurarului Liviu Pop, ucis de hoții de lemne în luna octombrie.

Văduva a vorbit despre necazurile ei în direct la emisiunea ”Bună, România!”, de la B1TV. Realizatorii emisiunii, jurnaliștii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, au sunat mai mulți miniștri pentru a afla din surse oficiale care este situația, dar aceștia se aflau în ședință de Guvern. Totuși, au anunțat că astăzi, 7 ianuarie, se vor informa și vor anunța public de ce Anamaria Pop primește o pensie de urmaș derizorie și de ce criminalii sunt în libertate.

Este o situație de neînțeles în cazul pădurarului ucis în luna octombrie în Maramureș. Ucigașii sunt în libertate, medicii legiști spun că omul a murit împușcat, iar Casa de Pensii a scris pe decizia de pensie de urmaș că pădurarul a murit de boală obinuită.

Familia a trebuit să plece din locuința în care stătea, iar acum se află  acasă la mama femeii.

Tânăra văduvă a pădurarului ucis în Maramureș e disperată

Liviu Pop, un pădurar tânăr, a fost ucis pe 16 octombrie 2019, în timp ce se afla la serviciu. Nu apucase să își termine casa unde îl așteaptau mama, soția și cele trei fetițe. La începutul lunii decembrie 2019, venit decizia pentru pensia de urmaș: 340 de lei pentru fiecare copil.

Familia lui Liviu Pop (37 ani), pădurarul omorât în codrul Maramureşului în 16 octombrie, trece prin momente greu de imaginat. Recent, aceasta a primit decizia pentru pensia de urmaş de care vor beneficia cele trei fetiţe. Halucinant este motivul decesului trecut de autorităţi pe acest act - „boală obişnuită“, scrie adevarul.ro.

În luna decembrie, familia lui Liviu Pop a primit decizia pentru pensia de urmaş de care vor beneficia cele trei fetiţe minore ale acestuia, două gemene de 1 an şi două luni şi o fetiţă de 5 ani. Fiecare dintre ele va primi de la stat suma de 340 de lei pe lună, un venit mic pentru o familie care a rămas fără cel mai important sprijin.

340 de lei pentru fiecare copil al pădurarului ucis

„Pe decizie scrie 340 de lei şi când am sunat mi s-a spus că va fi 700 de lei. Dar nu ştiu. Pe decizie scrie clar 340 de lei. Decizia poate fi contestată în 45 de zile. Nu ştim nimic de la Bucureşti (n.r. - Parchetul General). Pe noi nu ne-a sunat nimeni. Din presă am aflat că ancheta a fost preluată de Bucureşti”, a spus Anamaria Pop, soţia pădurarului care a apărat codrul cu propria sa viaţă, scrie adevarul.ro.

Boală obişnuită, cauza decesului pe decizia pentru pensie de urmaş   Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Maramureş au trecut pe decizia pensiei de urmaş faptul că Liviu Pop a murit din cauza unei „boli obişnuite“.

Un lucru strigător la cer, având în vedere că certificatul medico-legal precizează clar că pădurarul şi-a pierdut viaţa din cauza unei hemoragii interne prin plagă toracică împuşcată.

”Nu are nici o relevanţă întrucât cauza decesului nu afectează cuantumul pensiei de urmaş. Aşa este pe formularul nostru, indiferent de cauza decesului. Pe decizia de pensie de urmaş este trecută suma de 340 de lei şi a fost stabilită în funcţie de contribuţie, conform contractului de muncă, dar copiii vor primi fiecare 704 lei, indemnizaţia minimă socială, diferenţa fiind suportată din bugetul de stat”, a declarat pentru „Adevărul“ Lucica Pop, directorul Casei Judeţene de Pensii Maramureş.

Campanie umanitară pentru familia lui Liviu Pop

În casa familiei Pop astăzi locuiesc cinci suflete, toate femei. Este vorba despre soţia pădurarului, mama acestuia, rămasă văduvă cu cinci luni înaintea decesului lui Liviu, şi cele trei fetiţe.

Locuinţa nu este încă terminată, iar din momentul în care tragedia a lovit familia pentru cele cinci suflete este tot mai greu să trăiască cu speranţa unui viitor mai bun.

Anamaria Pop nu a cerut niciodată ceva anume pentru familia ei, a vrut doar să se facă dreptate şi cei vinovaţi de moartea soţului său să plătească pentru faptele lor.

Cunoscând situaţia, liderul Federaţiei Sindicatelor Silva, Silviu Geană, a lansat un apel umanitar pentru familia lui Liviu Pop.

Cei care doresc să ajute familia pădurarului omorât în munţii Maramureşului pot face acest lucru prin intermediul contului bancar RO76 BTRL RON CRT 0473 823 501 deschis la Banca Transilvania – Sucursala Târgu Lăpuş pe numele soţiei acestuia, Anamaria Pop.

Citește și:

340 de lei pentru fiecare copil al pădurarului ucis. Hai, să-i ajutăm!

Ultima discuţie dintre pădurarul ucis şi soţia sa

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Un alt pădurar a căzut pradă hoților de lemne, cel mai probabil. Tânărul găsit împușcat într-o râpă într-o pădure din Maramureș în seara de miercuri, 16 octombrie, avea doar 37 de ani, era căsătorit și avea alături de soția lui 3 copii care au rămas acum orfani de tată. Se pare că pădurarul, pe numele său Liviu Pop, ar fi fost anunțat de un localnic că în zonă sunt mai multe persoane care vor să fure lemne din pădure.

  • Procurorul general, Bogdan Licu, a dispus ca Secția de urmărire penală și criminalistică să preia cazul pădurarului ucis în luna octombrie Maramureș, cel mai probabil de hoți de lemne din zonă. Demersul a fost inițiat ca urmare a unei petiții semnate de peste 30.000 de oameni.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5