Florin Cîţu l-a demis pe Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor. „A avut posibilitatea să-şi dea demisia. Nu a vrut”

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu și ministru de Finanțe, Alexandru NazareInquam Photos / George Calin
Florin Cîțu și ministru de Finanțe, Alexandru NazareInquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a anunţat că l-a demis pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Este primul ministru liberal îndepărtat din Guvern. Cererea de revocare a fost deja trimisă la Palatul Cotroceni.

„Marţi am informat toţi liderii coaliţiei despre decizia mea. Azi dimineaţă am avut o nouă discuţie, pentru că domnul Nazare nu a vrut să-şi dea demisia. Am transmis cererea de revocare a domnului Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. Am trimis şi propunerea de interimar în persoana mea. Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia, nu a vrut”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern, potrivit News.ro.

Motivul invocat pentru demiterea lui Nazare este faptul că la Ministerul Finanţelor sunt întârziate majoritatea reformelor. ”Decizia am luat-o după o analiză făcută la 6 luni de zile. Astăzi vorbim de Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la MFP. Unele dintre ele ajută la eliminarea evaziunii fiscale, altele ajută la implementarea prin fonduri europene”, a explicat şeful Executivului.

Florin Cîțu: "Eu sunt propunerea de interimar"

De asemenea, premierul a menţionat că a trimis preşedintelui cererea de revocare a lui Alexandru Nazare de la Finanţe. Preşedintelui României i-a fost trimisă şi propunerea ca premierul să asigure interimatul. Întrebat dacă Dan Vîlceanu va fi sucesorul lui Alexandru Nazare, prim-ministrul a afirmat că încă nu a fost luată o decizie. ”Eu sunt propunerea de interimar. Nu în acest moment (nu se ştie altă propunere pentru MInisterul de Finanţe – n.r.). Nu avem nicio propunere în acest moment pentru MFP. Ne vom asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite”, a replicat prim-ministrul.

În ceea ce priveşte motivele pentru care Alexandru Nazare nu a vrut să îşi dea demisia, Florin Cîţu a spus că nu le cunoaşte, afirmând că Nazare ar putea avea o conferinţă de presă după şase luni de mandat. ”Am la corpul de control câteva lucruri şi corpul de control s-ar putea să meargă la MFP, dar voi anunţa zilele următoare. ANAF a avut o activitate bună”, a conchis premierul.

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net