Soția medicului-erou Cătălin Denciu: "I-am spus că avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou"

Ultima actualizare:

    Medicul Cătălin Denciu are 48 de ani și îl așteaptă acasă doi copii
Medicul Cătălin Denciu are 48 de ani și îl așteaptă acasă doi copii

Soţia medicului-erou de la Spitalul din Piatra Neamț, care s-a luptat cu flăcările pentru a-și salva pacienții, a povestit pentru ”Observator” despre primele momente în care a putut vorbi cu el, înainte să fie transportat la spitalul din Iași.

”Exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medical din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: "Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau". Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo”, a povestit pentru Observator (Antena 1) Alina Claudia Denciu, soţia medicului-erou Cătălin Denciu.

„Se interesează toţi de el, şi doamna ambasador, şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară", a mai spus femeia.

S-a aruncat în flăcări ca să salveze un pacient

Zece oameni au murit sâmbătă seară la Piatra Neamţ, în urma unui incendiu la secţia ATI a Spitalului Judeţean. Alte şapte persoane au fost rănite, printre ele şi medicul de gardă Ioan Cătălin Denciu care a fost grav rănit când a încercat să salveze din foc pacienţii intubaţi şi imobilizaţi la pat. „Din dorinţa lui de a salva cât mai multe vieţi. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină şi unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a declarat managerul spitalului. 

Paturile au ars cu tot cu pacienți. Unii au fost găsiți de pompieri carbonizați
Paturile au ars cu tot cu pacienți. Unii au fost găsiți de pompieri carbonizați

Soția este tot medic și au împreună doi copii 

Presa din Vrancea scrie că doctorul Ioan Cătălin Denciu este originar din Focşani, fiind fiul unui scriitor, Ioan Dumitru Denciu, profesor de franceză. „A urmat cursurile Şcolii Gimnaziale nr. 9, apoi liceul Alexandru Ioan Cuza. Şi-a petrecut copilăria pe strada Ştefan cel Mare din Focşani, până a plecat la facultate, pentru a studia medicina la Iaşi. Ioan Cătălin Denciu este fiul scriitorului vrâncean Ioan Dumitru Denciu“, scrie Monitorul de Vrancea. Medicul Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani, este căsătorit, soţia sa este medic ginecolog şi au împreună doi copii.  

Conform ministrului Nelu Tătaru, care a ajuns sâmbătă noapte la fața locului, medicul are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, dar din fericire este conştient şi stabil. Denciu a fost iniţial transportat la Iaşi, apoi în Bucureşti, iar duminică la ora 7.00 dimineața un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române a decolat de pe Otopeni cu destinația Bruxelles. Transportul s-a efectuat în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti. Pacientul a ajuns la Centrul de arşi de la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles unde au fost tratate cu succes și alte victime ale incendiului de la „Colectiv” din 2015. 

Citește și:

UPDATE Cine este medicul rănit grav la Piatra Neamţ. "S-a aruncat în flăcări pentru a-i salva". A fost transferat în Belgia

Cine sunt cei 10 pacienţi care au murit în incendiul de la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net