Şofer român de TIR infectat cu coronavirus, în Italia: ”Nu mi-am văzut copiii și soţia de pe 8 martie”. Bărbatul s-a autoizolat ca la carte

sofer_roman_de_tir_infectat_cu_coronavirus_in_italia.jpg

doua tir-uri pe autostrada in italia si un politist
Şoferul român de TIR s-a autoizolat
FOTO: (observator.tv)

Un șofer român de TIR rezident în localitatea italiană Gela, provincia Caltanissetta din Sicilia, a fost infectat cu coronavirus. Bărbatul a povestit cum a decurs viața lui de când a simțit că ceva nu e în regulă cu el, a vorbit despre izolare, despre felul cum a fost tratat de medici și cum a decis să nu interacționeze cu familia. Nu și-a mai văzut familia din 8 martie.

Diagnosticat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, românul este lăudat de presa și de autoritățile locale pentru simțul de răspundere de care a dat dovadă încă din primele clipe în care a înțeles că are simptomele specifice COVID-19. Reporterii televiziunii locale Rete Chiara au stat de vorbă telefonic cu șoferul român și i-au dat publicității povestea, ca exemplu pozitiv în greaua luptă împotriva coronavirusului, anunță observator.tv.

Șoferul român locuiește cu soția și copiii săi la Gela, unde este rezident de 15 ani, iar de 14 ani lucrează ca șofer pentru o firmă de transport din zonă. Pe 8 martie, a fost trimis în nordul Italiei pentru a efectua diferite transporturi de marfă, iar după o săptămână, când se întorcea spre casă, a început să simtă febră.

Primele simptome

”Mă întorceam dintr-o cursă efectuată în zona Treviso și Mantova, în nordul Italiei. Sâmbătă seara, 14 martie, l-am sunat pe angajatorul meu și i-am spus că simt temperatura puțin ridicată, fiindcă eu m-am informat mereu despre această situație, cum se manifestă, ce înseamnă”, spune șoferul român care suspecta atunci că ar fi fost contaminat cu noul coronavirus.

Patronul i-a dat românului cheile de la casa lui de vacanță din Manfria și șoferul s-a autoizolat acolo. ”A venit din nordul Italiei, ne-a avertizat că avea simptome, spunându-ne că nu avea intenție să meargă acasă, la soția și copiii lui, ca măsură de precauție. Noi i-am făcut pe plac, fiindcă așa este corect. Așadar el, de când s-a întors din cursă, nu a avut contact cu nimeni”, a declarat pentru sursa citată patronul societății Autotrasporti Sciagura Liborio & Figli Srl, unde lucrează românul.

S-a chinuit să convingă autoritățile italiene că este bolnav

Ce a urmat însă pentru șoferul român pare un pic desprins din filmele absurde: ”Am început să sun la numărul verde, nu mi-au răspuns. Am sunat la numărul 118, mi-au spus să mă duc acasă liniștit că nu am nimic ... Apoi am sunat din nou la 112, mi-au spus același lucru: «du-te acasă, de ce mai stai încă acolo?». Le-am zis că nu pot să plec și am rămas aici, în casa asta de vacanță. Nu am vrut să mă întorc acasă mai mult pentru familie, așa că m-am autoizolat. Duminică (15 martie – n.r.) am încercat să-l sun și pe medicul de familie și nu mi-a răspuns, mi-a răspuns abia luni dimineața și mi-a zis să iau un Paracetamol când am temperatură mai mare de 38-39 de grade.

Apoi, marți, m-am simțit puțin mai rău, a venit o ambulanță de la Gela, mi-au făcut un control și m-au dus la spitalul din Caltanissetta. Odată ajuns acolo, mi-au făcut toate verificările la plămâni, chestii, mi-au făcut și testul cu tampon. Mi-au spus că sunt bine, că nu am coronavirus și că pot chema pe cineva să mă ducă acasă, deoarece ambulanța plecase. Eu am sunat șefii, aceștia au venit cu două mașini și mi-au lăsat una în fața spitalului. Eu am luat-o, iar ei au plecat cu cealaltă mașină”, a povestit șoferul.

Apărat de patronul italian

El a decis să nu se întoarcă la familie și a mers tot la casa de vacanță a patronului, ca să rămână izolat. După 48 de ore, a fost anunțat de la spital că rezultatul testului i-a ieșit pozitiv. ”Am stat mereu singur. Nu am avut contact cu nimeni de când m-am întors, familia nu mi-am mai văzut-o din data de 8 martie”, a mai precizat românul.

Imediat ce s-a aflat că e infectat, au apărut și informațiile false, inclusiv cele că ar fi organizat o petrecere când a revenit din nordul Italiei. Firma la care lucrează a angajat un avocat pentru a denunța localnicii care l-au denigrat pe șofer, iar patronul a declarat despre el: ”Dacă era altul în locul lui, la ora asta v-ar fi infectat pe voi, pe noi, soția lui, ar fi infectat cine știe câte persoane. Este într-adevăr o persoană pe care să o admiri și este un foarte bun lucrător, probabil foarte puțini mai sunt ca el. Dacă toate persoanele ar fi ca el, lumea ar fi salvată, sincer!”.

 

Citește și:

Coronavirus. Viața românilor din străinătate. Mărturii zguduitoare din Italia, Israel și Belgia

Coronavirus. Captivi în infernul din Italia. Român din Sicilia: „E nebunie!”

 

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1