Coronavirus. Captivi în infernul din Italia. Român din Sicilia: „E nebunie!”

sicilia_e_pustie.jpg

sicilia_e_pustie
Guvernul de la Roma a luat măsuri drastice şi a extins carantina pe întreg teritoriul ţării. Sicilia este pustie
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Guvernul de la Roma (Italia) a luat măsuri drastice şi a extins carantina pe întreg teritoriul ţării. În sudul Italiei, zonă ferită până acum de îmbolnăviri, oamenii stau cu spaimă. Român din Sicilia: „E nebunie!”

Italia, cea mai afectată ţară din Europa de noul coronavirus, a raportat o creştere accentuată a infecţiilor, motiv pentru care guvernul de la Roma a luat măsuri drastice şi a extins carantina pe întreg teritoriul ţării. În sudul Italiei, zonă ferită până acum de îmbolnăviri, oamenii stau cu spaimă scrie adevarul.ro.

Coronavirus Italia. Român din Sicilia: „E nebunie!”

Carantina instituită în Sicilia a panicat şi mai mult. Mulţi oameni au plecat din nordul ţării spre zone sigure. S-au refugiat în sud, acolo unde virusul încă nu a lovit.

Alexandru Neagu, de 39 de ani, din Călăraşi, se află în Ispica din 2012. În urmă cu 3 ani şi-a adus şi familia în Italia: soţia şi cei doi copii. Orăşelul, cu peste 16.000 de locuitori, în care locuiesc, este situat în provincia Ragusa din Sicilia, zonă unde au fost raportate doar câteva cazuri de îmbolnăviri.

roman_sicilia_italia.jpg

Alexandru Neagu, de 39 de ani, din Călăraşi
Alexandru Neagu, de 39 de ani, din Călăraşi, se află în Ispica din 2012. Este captiv în infernul din Sicilia
FOTO: adevarul.ro

Acum se tem de ce este mai rău.  ”E nebunie! Aşteptăm explozia de coronavirus şi în sud. Măsurile de protecţie sunt binevenite, instituirea carantinei cred că va ajuta mult, dar ce ne facem cu cei care migrează din nord spre sud? Ne temem pentru noi şi copiii noştri. Ei sunt acasă de o săptămână, pentru că şcolile au fost închise în toată ţara până pe 3 aprilie, dar noi încă circulăm, mergem la serviciu. Am făcut şi provizii, pentru că nu se ştie ce va urma. Am cumpărat carne de pui, lapte, conserve, făină, biscuiţi. Străzile sunt pustii, iar magazinele se închid după ora 18.00, iar rafturile se golesc rapid. La televizor se transmit mesaje constant care îndeamnă oamenii la calm şi la respectarea măsurilor. Parcă este stare de război. Este cumplit, încercăm să nu ne pierdem cumpătul”, povesteşte Alexandru Negau, citat de adevarul.ro.

El lucrează la o fermă agricolă cu 400 de angajaţi, aflată la 15 kilometri de Ispica. Angajatorul i-a anunţat pe toţi să poarte cu ei contractele de muncă, în cazul în care carabinierii îi opresc pe traseu. Ministerul Sănătăţii a impus angajatorilor să-i oblige pe salariaţi să poarte măşti şi mănuşi şi să păstreze o distanţă de câţiva metri între ei.  Soţia sa lucrează la un centru de îngrijire a bătrânilor, iar vizitele aparţinătorilor au fost interzise în urmă cu o săptămână.

Coronavirus. Captivi în infernul din Italia

"Şi noi am achiziţionat, în urmă cu o lună, bilete de avion pentru jumătatea lunii iulie pentru copii să vină acasă. Sperăm să se termine până la vară cu această epidemie. Noi, deocamdată, ne simţim bine, nu am avut contact cu nimeni infectat, dar nu ştim ce ne aşteaptă. Acestă incertitudine este cumplită. Avem medic de familie în oraş, iar cel mai apropiat spital de află la o distanţă de 30 de kilometri, la Modica. Suntem sfătuiţi să nu mergem la spital, în caz de îmbolnăvire, ci să luăm legătura prin telefon cu medicul de familie. Teama s-a instalat printre italieni şi români, deopotrivă. Oamenii se tem că îşi vor pierde locul de muncă sau că nu îşi vor primi salariile la timp. De altfel, dacă lucrurile vor continua în acest ritm, multe firme riscă să închidă activitatea",, spune Alexandru Neagu, citat de adevarul.ro.

Citește și:

Coronavirus în Italia. 250 de noi decese în doar 24 de ore

Coronavirus România. Ce presupune scenariul 3 de luptă cu Covid-19. O serie de măsuri au fost deja luate

Loading...
 
 

Citește și

  • Adelina Chivu trăiește în Milano alături de soțul ei și de fetele lor, iar situația de acolo este tragică. Adelina Chivu a fost intervievată de Simona Gherghe despre ce se întâmplă în Italia și despre cum gestionează autoritățile haosul produs din cauza coronavirusului. Soția lui Cristi Chivu a oferit detalii cu privire la ce se întâmplă în momentul de față în Italia, fiind țara cea mai afectată de Covid-19 din Europa.

  • tastă de calculator pentru fakenews.

    Coronavirusul a adus nu numai informații despre impactul infecției sau măsuri de prevenire a acesteia. O mulțime de oameni ”de bine”, aruncă în mediul on-line tot felul de informații venite să aducă panica printre oameni. Cea mai nouă dintre acestea este un fals avertisment despre o nouă metodă de furt implementată de hoți în contextul pandemiei de coronavirus. Pare că ar fi o informație ”scăpată” de poliție conform căreia, infractorii s-ar îmbrăca în medici și ar da lovitură după lovitură. În acest timp, Guvernul a lansat o platformă cu știri oficiale despre coronavirus.