Singurul judeţ din Oltenia unde a câştigat Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis şi- a asigurat încă un mandat la CotroceniFoto: news.ro
Klaus Iohannis şi- a asigurat încă un mandat la CotroceniFoto: news.ro

Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale în aproape toată ţara. Viorica Dăncilă şi-a adjudecat o majoritate a voturilor în doar cinci judeţe. În Dolj, unde PSD obţinuse la primul tur victoria, rezultatul s-a schimbat în favoarea actualului şef de stat. Astfel, județul Dolj a fost singurul din Oltenia unde Klaus Iohannis a obţinut cel mai mare procent.

Acum câteva zile, ALDE Dolj, prin președintele recuperat, Ion Cupă, anunța că sprijină dreapta, adică pe Klaus Iohannis. Mișcarea s-a dovedit foarte inspirată, confirmată, de altfel, de rezultatele înregistrate după turul al doilea al alegerilor prezidențiale 2019. În județul Dolj, după numărătoarea voturilor Klaus Iohannis a obţinut 149.144 dintre suvragii, în timp ce Viorica Dăncilă a primit 138.855 de voturi.

"Guvernarea locală PSD a avut timp, în atâția ani de exercițiu al puterii, să-și pună în practică viziunea de dezvoltare, soluțiile pentru comunități și oameni. Din păcate, Craiova și Doljul nu au cunoscut ritmul de dezvoltare așteptat de toată lumea. Sunt mari rămâneri în urmă în multe domenii de activitate. În loc să ne apropiem de performanțele în materie de dezvoltare ale județelor fruntașe din România, Doljul se îndepărtează, an după an, de acestea. Am atras atenția în nenumărate rânduri, în ultimii trei ani, asupra nerealizărilor și derapajelor administrative și politice ale PSD în plan local (...) Miza noastră politică în acest tur II al prezidențialelor este să dăm semnalul demarării construcției la nivel local și, de ce nu la nivel național, a unui POL DE DREAPTA din care să facă parte toate partidele care împărtășesc valori liberale și populare. O platformă politică prin care să promovăm o viziune de dezvoltare cu adevărat liberală pentru Dolj și pentru toate comunitățile locale din țară", a declarat Cupă. 

Ion Cupă este membru în Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România și în Corpul Experților contabili. Din 2015 este președinte al ALDE Dolj, iar în 2016 a fost ales deputat în circa electorală 17 jud Dolj. Este membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, Preşedinte la Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic şi vicepreşedinte din Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

 Citeşte şi:

Klaus Iohannis a câștigat detașat alegerile prezidențiale 2019! Cu ce procent a învins-o pe Dăncilă

Alegeri prezidenţiale 2019. Peste 378.000 de români din Diaspora au votat în două zile

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net