Klaus Iohannis a câștigat detașat alegerile prezidențiale 2019! Cu ce procent a învins-o pe Dăncilă

Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a reușit să își reconfirme mandatul de președinte al României în urma alegerilor prezidențiale 2019. Primele exit poll-uri (de la ora 20.00) au dat un procentaj zdrobitor în favoarea candidatului susținut de PSD - 66.50%. Președintele României a oferit și un discurs după ce a câștigat detașat în fața contracandidatei sale din partea PSD, Viorica Dăncilă.

UPDATE 22.50: S-au numărat voturile din 18.492 de secții, iar procentele arată în felul următor: Klaus Iohannis: 62,98%, Viorica Dăncilă: 37,02%.

UPDATE: 10:29- După numărarea voturilor din 18,163 de secții din 18,748- procentele sunt: 62,83% pentru Iohannis și 37,12% pentru Dăncilă. 

UPDATE: 10:12- Rezultate parțiale: După numărarea voturilor a 16,764 secții din 18,748- procentele sunt: 62,48% pentru Iohannis și 37,52% pentru Dăncilă

UPDATE: Rezultate parțiale: După numărarea voturilor a 10,131 secții din 18,748, Iohannis are un procent de  61,46%, iar Viorica Dăncilă 38,56%.

Mobilizare puternică a românilor în decursul zilelor de vot pentru alegerile prezidențiale 2019, turul II, ajungându-se la peste 10 milioane de votanți! Finala pentru Cotroceni a fost câștigată de Klaus Iohannis care a primit procentul de 66,50 %, potrivit Exit Poll-urilor sondajului realizat de IRES, valabile pentru ora 20:00, care, de asemenea, țin cont și de votul din diaspora. Contracandidata sa din partea PSD, Viorica Dăncilă, a ajuns la procentul de 33,50%. Lucrurile se pot schimba cu câteva procente după numărarea voturilor, însă Iohannis nu poate pierde cel de-al doilea mandat de președinte.

Klaus Iohannis este președintele României pentru următorii 5 ani

După aflarea procentelor câștigătoare, Klaus Iohannis s-a adresat electoratului. „România a câștigat! România normală, modernă, europeană a câștigat! Românii au fost eroii zilei de astăzi, au mers într-un număr impresionat să voteze. Românii din diaspora au mers în număr extraordinar de mare la vot. Este o victorie importantă cea de astăzi. Cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD. Primesc această victorie cu bucurie, mulțumire, modestie și cu încredere în România. Vă promit astăzi, aici, că voi fi președintele tuturor românilor. Și al celor cărora m-au votat și al celor care nu au votat deloc. 

Sunt multe lucruri de făcut și de reparat după această victorie. Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, compusă din partidele democtratice, care vor duce România spre democratizare, spre o Românie normală. Voi fi un președinte total implicat pentru România. 

Este o înfrângere semnificativă pentru PSD. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul nu a fost câștigat. Este important să mergem și la alegerile locale și europarlamentare. Abia atunci vom putea face România normală, așa cum ne-o dorim cu toții. Ne vom implica cu toții și vom crea o majoritate parlamentară cu toate partidele democratice”, a fost mesajul președintelui României. 

Klaus Iohannis a primit flori cu mesaj la sediul PNL
Klaus Iohannis a primit flori cu mesaj la sediul PNL

Alături de românii din țară, diaspora a demonstrat că reprezintă o forță electorală greu de ignorat, majoritatea românilor din străinătate mobilizându-se și mergând la vot în număr foarte mare. 

Reacția Vioricăi Dăncilă

De cealaltă parte, liderul PSD a avut un discurs scurt. Îmbrăcată în negru și flancată de Lia Olguța Vasilescu și de Gabriela Firea, Viorica Dăncilă și-a transmis mesajul de la sediul PSD.


    Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Klaus IohannisFOTO: Inquam Photos / George Calin
Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Klaus IohannisFOTO: Inquam Photos / George Calin

„Mulțumesc colegilor mei din teritoriu, vreau să le mulțumesc simpatizanților și militanților PSD, tuturor celor care au vrut să înlocuiască ura și dezbinarea cu unitatea și încrederea. PSD astăzi a recâștigat încrederea cetățenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentarele din 2016 pentru a intra la guvernare. 

Județele marcate cu roșu reprezintă cele în care Viorica Dăncilă a obținut cele mai multe voturi
Județele marcate cu roșu reprezintă cele în care Viorica Dăncilă a obținut cele mai multe voturi

Am toată convingerea că numărul de astăzi ne ajută, ne obligă și în acest sens vom face tot ce este posibilă să câștigăm alegerile locale și parlamentare. Avem în acest moment un rezultat exit poll. Vom sta până vom prelua toate procesele verbale din teritoriu. Vom face numărătoare paralelă, pentru că atunci vom ști cu adevărat rezultatul votului de astăzi. Alte declarații vom face după ce vom avea rezultatul final al votului”, a spus Viorica Dăncilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net