Sentinţă. Tinerii care au batjocorit o femeie şi au lăsat-o să moară pe câmp au pedepse derizorii

violatori_vaslui-condamnati.jpg

inculpati, viol, vaslui, tineri
Trei tineri, de 16, 17 și 23 de ani, au luat pe sus femeie de 48 de ani, au dăzbrăcat-o, au dus-o pe câmp și au batjocorit-o. Au abandonat victima dezbrăcată pe câmp
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Se întâmplă în județul Vaslui, România. Tinerii care au batjocorit o femeie şi au lăsat-o să moară pe câmp au primit pedepse derizorii. Magistrații au apreciat faptul că tinerii au mărturisit și le-au dat pedepse blânde.

Trei tineri, de 16, 17 și 23 de ani, au luat pe sus  femeie de 48 de ani, au dăzbrăcat-o, au dus-o pe câmp și au batjocorit-o. Au abandonat victima dezbrăcată pe câmp, la minus 1 grade, și a lăsat-o să moară. Magistrații au considerat că nu au comis fapte abominabile și le-au dat sentințe blânde.

Tinerii care au batjocorit o femeie au pedepse derizorii

Tribunalul Vaslui au pronunţat marţi, 22 octombrie, sentinţa în cazul care a revoltat opinia publică din România în această primăvară. Trei tineri au fost acuzaţi că au luat cu forţa o femeie şi au batjocorit-o pe un câmp, unde au lăsat-o să moară, scrie adevarul.ro.

Cei trei tineri, cu vârste de 16, 17 şi 23 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de săvârşirea a trei infracţiuni: omor, lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de viol. Iniţial, agresorii au fost acuzaţi de viol, însă la finalul cercetării judecătoreşti, s-a stabilit că nu au reuşit să o violeze pe femeie, aceştia aflându-se într-o avansată stare de ebrietate.

De altfel, la cercetările iniţiale, declaraţiile celor trei inculpaţi au fost contradictorii, cei doi adolescenţi susţinând că ei nu au putut viola victima şi că doar tânărul de 23 de ani ar fi agresat-o sexual.

Pedepse derizorii pentru cei trei inculpați

Pentru că şi-au recunoscut faptele în faţa instanţei, cei trei inculpaţi au scăpat cu pedepse foarte mici, în cazul celor doi minori cuantumul acestora fiind înjumătăţite, scrie adevarul.ro.

Astfel, în cazul tânărului de 23 de ani, judecătorii au decis condamnarea la 8 ani şi 6 luni închisoare pentru omor, 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi 3 ani închisoare pentru tentativă de viol. În urma contopirii pedepselor, judecătorii au decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă finală de 10 ani şi 2 luni închisoare.

În cazul celor doi inculpaţi minori, de 16 şi 17 ani, instanţa a decis condamnarea cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o durată de 5 ani şi 7 luni, pentru comiterea infracţiunilor de omor, complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de viol.

Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este definitivă, părţile din dosar având la dispoziţie zece zile, de la comunicare, pentru a exercita calea de atac.

Femeia dezbrăcată, abandonată într-o mlaştină

Concluziile medicilor legişti, în acest caz, au indicat că victima violului a murit de frig. Femeia, lăsată de agresori dezbrăcată pe câmp, nu a avut nici o şansă de supravieţuire, scrie adevarul.ro.

Abandonată într-o zonă mlăştinoasă între localităţile Iaz şi Ghergheleu, femeia de 48 de ani a încercat să plece pe jos spre casă, însă, după câţiva paşi a căzut.  ”Victima nu a reuşit decât să se târască pe o distanţă foarte scurtă, apoi a rămas inertă în acea zonă mlăştinoasă unde, pe fondul temperaturilor scăzute din timpul nopţii, a decedat din cauza hipotermiei, aşa cum au constatat medicii legişti în urma efectuării autopsiei”, a precizat Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, citat de adevarul.ro.

Filmul faptelor

În noaptea de 6/7 martie, în judeţul Vaslui s-a înregistrat -1 grad. Cadavrul femeii dezbrăcate a fost descoperit abia pe 9 martie, de un localnic. Acesta a sunat de urgenţă la 112, însă cadrele medicale de la Ambulanţă aveau să constate că femeia era decedată.

Cei trei tineri au fost văzuţi în timp ce discutau cu victima  în seara de 6 martie la magazinul din sat. Femeia muncise cu ziua la patronul magazinului.

Acesta din urmă a descoperit a doua zi o parte din hainele victimei în toaleta magazinului. Femeia a fost urmărită de unul dintre agresori, în timp ce a mers la baie, fiind luată cu forţa şi urcată în căruţă. Împreună cu ceilalţi doi tineri, au plecat spre satul Iaz. Pe drum au dezbrăcat victima şi rând pe rând au încercat să o violeze.

La audieri, unul dintre minori a declarat că a cerut celorlalţi doi tineri să se întoarcă după victimă, pentru că s-a gândit că aceasta ar putea muri dacă va rămâne peste noapte în câmp, însă nici unul nu a fost de acord.

Citește și:

«Nu a fost viol, ci sex surpriză». 7 derbedei din Vaslui se apără de acuzaţiile victimei lor, pe Facebook

Pedepse ușoare în cazuri de răpire la Caracal. A violat o fetiță de 4 ani și a primit 3 ani de închisoare

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1