Pedepse ușoare în cazuri de răpire la Caracal. A violat o fetiță de 4 ani și a primit 3 ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Un bărbat de 62 de ani din Caracal a violat o fetiță de 4 ani și a primit pedeapsa minimă, de trei aniFoto: 123rtf
Un bărbat de 62 de ani din Caracal a violat o fetiță de 4 ani și a primit pedeapsa minimă, de trei aniFoto: 123rtf

Orașul Caracal parcă este în Twin Peaks, serialul american în care se întâmplau tot felul de lucruri ciudate, de neînțeles. În localitatea cu circa 30.000 de locuitori, au mai fost alte cazuri de răpiri și violuri oribile, iar magistrații au dat pedepse ușoare. De pildă, un bărbat de 62 de ani a violat o fetiță de 4 ani și a primit pedeapsa minimă, de trei ani.

Orașul Caracal parcă este în Twin Peaks, serialul american în care se întâmplau tot felul de lucruri de neînțeles. Dar, în filmul american apare agentul FBI Dale Cooper care rezolvă tot. La noi, pare că s-a instalat haosul.

Magistraţii Judecătoriei Carcal au judecat în ultimii doi ani patru cazuri de răpire sau lipsire de libertate în mod ilegal, aşa cum este denumită infracţiunea. Ziarul ”Adevărul“ a analizat detaliile celor patru cazuri şi sentinţele pronunţate de către judecători.

Într-unul dintre cazurile de lipsire de libertate şi agresiune sexuală de la Judecătoria Caracal a fost judecat Gheorghe Radu, un bărbat de 62 de ani acuzat că a luat o fetiţă de patru ani şi jumătate din curtea unor vecini care deţin un magazin alimentar şi a dus-o la el în apartament, unde a agresat-o sexual. S-a întâmplat pe 11 mai 2018. Alertată de dispariţia fetei, mătuşa a plecat în căutarea fetei, iar o vecină i-a spus că a văzut-o pe fetiţă intrând în bloc cu Radu Gheorghe. Când a vrut să intre în scara blocului, s-a întâlnit cu bărbatul de 62 de ani, care ieşea din clădire ţinând-o de mână pe fetiţă. Când a văzut-o pe mătuşa sa, fetiţa a început să plângă, spunând că bărbatul a dus-o în apartamentul său, a pus-o pe un pat, i-a dat jos chiloţeii, după care s-a dezbrăcat şi el şi a început să o atingă în zona genitală şi o sărute pe ochi, pe frunte şi pe obraz.

Magistratul care a judecat procesul pe fond la Judecătoria Caracal a ajuns la concluzia că nu există dubii în privinţa acuzaţiilor aduse inculpatului, acestea fiind dovedite. Cu toate acestea, chiar dacă pentru faptele de care a fost acuzat Radu Gheorghe legea prevede o pedeapsă cuprinsă între trei şi 10 ani, Judecătoria Caracal a aplicat pedeapsa minimă de trei ani, la care a adăugat un spor de un an, rezultând astfel o pedeapsă de patru ani. Procurorii au declarat apel,  dar magistrații Curții de Apel Craiova au menținut sentința.

Condamnat cu suspendare pentru răpirea fostei iubite

Într-un alt caz de lipsire de libertate de la Judecătoria Caracal a fost judecat Dragoş Nicolae Caragea. Tânărul de 27 de ani a fost acuzat că în data de 8 noiembrie 2016, însoţit de doi prieteni, a mers în satul Zănoaga, unde a urmărit-o pe fosta sa iubită, elevă de liceu. În timp ce fata mergea spre şcoală a luat-o cu forţa şi a urcat-o în maşină. Fata s-a luptat cu agresorul, muşcându-l de mână. Într-un moment de neatenţie al agresorului, fata i-a scris un mesaj unei colege, cerând ajutor. La rândul ei, colega l-a anunţat pe profesorul de informatică, iar acesta a anunţat Poliţia. Caragea a recunoscut faptele, cerând să fie judecat în procedură simplificată. Beneficiind de o reducere a pedepsei ca urmare a recunoaşterii faptelor, tânărul a primit un an de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu a fost atacată cu apel și a rămas definitivă, scrie adevarul.ro.

Legată cu lanţul şi dusă cu căruţa

Un alt caz de lipsire de libertate instrumentat la Judecătoria Craiova i-a vizat pe Ionuţ Marian Călin şi Emilian Marius Ciucă, scrie adevarul.ro. Cei doi au fost acuzaţi că s-au dus cu o căruţă la locuinţa unei femei, reproşându-i că a găsit un telefon ce-i aparţine şi refuză să-l restituie. Pentru că nici femeia, nici concubinul ei nu au recunoscut acuzaţiile aduse, cei doi bărbaţi au legat-o pe femeie cu un lanţ de picioare şi au urcat-o în căruţă, ducând-o acasă la unul dintre ei. Femeia a fost scoasă din casa răpitorilor de către poliţişti, după ce victima a reuşit să îşi anunţe o prietenă că a fost răpită. Cei doi au fost condamnaţi la pedepse de un an şi opt luni, respectiv un an şi şase luni de închisoare cu executare.

Fată cu dizabilităţi, violată  în grup

Unul dintre cele mai grave cazuri de lipsire de libertate judecate la Caracal îi vizează pe trei tineri, Ionel Badea, Adrian Gabriel Enache şi Ionuţ Cosmin Voicu. În iunie 2018, Ionel Badea şi Adrian Gabriel Enache au luat cu forţa de pe o stradă din localitatea Osica o fată de 13 ani, au urcat-o în maşină şi au dus-o pe câmp, unde au bătut-o şi au violat-o. cei doi au chemat alţi doi prieteni să întreţină relaţii sexuale cu fata. Unul dintre tineri a refuzat, dar fratele său, Ionuţ Cosmin Voicu, a întreţinut relaţii sexuale cu victima, care suferea de retard mintal, fiind încadrată într-un grad de handicap mediu. În urma procesului, judecat în primă instanţă la Judecătoria Caracal, Adrian Gabriel Enache a primit şase ani de închisoare, iar Ionuţ Badea, recidivist, a primit 10 ani de închisoare. Ionuţ Cosmin Voicu, cel de-al treilea tânăr care a întreţinut relaţii sexuale cu victima a primit doi ani de închisoare cu suspendere.  Pe portalul instanţelor de judecată, dosarul în care prima sentinţă a fost pronunţată în martie 2019 nu figurează înregistrat în apel la Curtea de Apel Craiova, scrie adevarul.ro.

Citește și

Au violat o femeie până când au ucis-o

Crimele din Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112. Poliţia ar fi avut timp să intervină

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net