Sancțiuni în cazul copilului de 3 ani din Botoșani mort în drum spre spital. Medicul coordonator, amendat

copil_ambulanta_botosani_1.jpg

ambulanta copil botosani
Foto: adevarul.ro

Moartea copilului de 3 ani din Botoșani, care a pierdut lupta cu viața în drum spre spital, aduce sancțiuni. Atât medicul coordonator care a trimis salvarea doar cu asistentă, cât și Serviciul de Ambulanță au fost găsiți vinovați de către inspectorii Ministerului Sănătăţii.

În urmă cu o lună, cazul copilului de 3 ani care a murit în ambulanță, în drum spre spitalul din Botoșani, era pe buzele tutoror. Atunci, aproape de miezul nopții, disperată, familia băiețelului a sunat la 112 și a spus că cel mic se simte foarte rău, la un moment dat pierzându-și cunoștința. Pentru că de la Serviciul Ambulanță i s-a spus că ajutorul va sosi cam într-o oră, familia l-a luat pe copil și a plecat cu mașina în întâmpinarea ambulanţei. Însă salvarea nu avea medic, doar o asistentă. Când a fost preluat, copilul deja nu mai respira. Nici manevrele de resuscitare nu au dat nici un rezultat.

2.000 de lei amendă pentru medicul coordonator   

În urma anchetei, inspectorii de la Ministerul Sănătății l-au sancționat pe medicul coordonator cu 2.000 de lei, pentru că nu a considerat cazul o urgenţă şi a trimis doar o asistentă. De asemenea, și Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani a primit avertisment pentru lipsa unei liste de proceduri operaţionale pentru astfel de cazuri, scrie observatornews.ro.

Raportul arată că ”Prioritizarea urgenței medicale a fost eronată prin alocarea unui echipaj B2 la o solicitare pentru copil inconștient”, greșeală care aparține medicului coordonator. 

 

Citește și: 

 

Copil de 3 ani din Botoșani, mort în ambulanță în drum spre spital. Salvarea nu avea medic

 

Bebeluş de 6 luni din Botoşani, mort de la prea mult legănat. Ce este sindromul copilului zgâlţâit

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1