S-a înființat Poliția Animalelor! Vor fi 488 de polițiști și 88 de medici veterinari în uniformă

Ultima actualizare:

    Ministrul de Interne, Marcel Vela, este un iubitor de animale
Ministrul de Interne, Marcel Vela, este un iubitor de animale

Zeci de animale sunt bătute, chinuite şi mai apoi abandonate pe străzi. Se întâmplă zlinic, în România. Dar acest flagel ar putea fi eradicat măcar de teama pedepselor. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a fost înființată Poliția Aniamalelor.

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind înființarea Poliției Animalelor. Urmează ca documentul să apară în Monitorul Oficial, după care își va urma calea. În termen de 60 de zile va fi operațională în toată țara.

Poliția Animalelor va avea structuri în toate județele, unde vor activa 488 de polițiști, 88 de medici veterinari în uniformă distinctă.

”Poliția Animalelor nu reprezintă doar o dorință personală, ci este glasul mai multor generații care au adunat de-a lungul timpului nenumărate supărări pentru modul în care au fost și, din păcate, încă sunt tratate animalele în România. Acest lucru spune foarte multe despre educația și civilizația unei țări. V-am ascultat, am empatizat cu dumneavoastră și, mai presus de orice, am simțit nevoia societății românești pentru înființarea Poliției Animalelor. Încă de la începutul mandatului, din partea mea și a MAI a existat întotdeauna deschidere pentru a veni în ajutorul animalelor care au fost victimele cruzimii oamenilor. Dovadă stau nenumăratele acțiuni în care colegii mei au reacționat pentru a ajuta și a lua măsuri acolo unde a fost nevoie. Am spus, în repetate rânduri, că acea lume mai bună și mai frumoasă, la care sperăm cu toții, se construiește prin eforturi comune și, mai ales, cu multă bunăvoință”, a transmis ministrul Marcel Vela.

Poliția Animalelor a mai fost înființată în subordinea ANSVSA

Poliția Animalelor a mai existat. În 2014, a fost înființată în subordinea Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și s-a dovedit a fi ineficientă.

În cadrul ei lucrau opt inspectori în Capitală și câte unul în fiecare județ. Aceștia ar fi trebuit să controleze ferme, crescătorii, abatoare, grădini zoologice, laboratoare unde se fac experimente pe animale, pentru a vedea dacă se respectă condițiile privind bunăstarea lor.

În București, există o poliție a animalelor, Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor, dar nu are competențe pe infracțiuni, ci doar pe contravenții.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/politia-animalelor-marcel-vela-vrea-ca-departamentul-sa-existe-subordinea-ministerului

https://www.click.ro/utile/animale/catelul-maltratat-salaj-ajuns-anglia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net