Căţelul maltratat în Sălaj a ajuns în Anglia

9-act-1-catel1-15col.jpg

Animăluţul care a fost la un pas de moarte a fost adoptat de o familie iubitoare

Vă amintiţi imaginile îngrozitoare cu căţelul însângerat, legat cu sfoară şi tras de o căruţă pe un drum din Sălaj? După ce fotografiile cu animăluţul în agonie au fost postate, în august, pe Facebook, zeci de plângeri din ţară şi din străinătate au fost depuse la Poliţia Sălaj. Patrupedul a fost salvat şi a ajuns în Marea Britanie, la o familie iubitoare de animale.

Final fericit! Maidanezul în vârstă de un an şi jumătate, aflat la un pas de moarte astă-vară, a sensibilizat o ţară întreagă. Filmuleţul postat pe Facebook, în care animalul era prăbuşit pe asfalt şi sângera, după ce fusese legat cu o sfoară şi tras de o căruţă, a înregistrat peste 300.000 de vizualizări. Imaginile i-au revoltat pe internauţi, astfel că peste 50 de plângeri au fost depuse la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. 

Cu multe eforturi, câinele a fost găsit de câţiva voluntari, a primit numele Khan şi a ajuns într-un adăpost. Totul a fost posibil după implicarea Asociaţiei Adăpostul de câini din Baia Mare, care colaborează de peste trei ani cu un ONG din Anglia, Paws2Rescue. Graţie parteneriatului, sute de căţei din adăpost îşi găsesc familii în Insulă. Aşa s-a întâmplat şi cu Khan, care, de câteva săptămâni, se bucură de căldura unui cămin. 

9-act-2-catel2-15col.jpg

Chinul lui Khan s-a sfârşit: acum se bucură de căldura unui cămin

“Khan a stat în adăpostul asociaţiei noastre din august până la începutul lunii decembrie, interval de timp în care a primit vaccinurile necesare, a fost microcipat şi castrat”, explică reprezentanţii asociaţiei din Maramureş. Ei au postat recent, pe contul de Facebook, o fotografie în care căţelul se odihneşte în noua sa casă, însoţită de următorul mesaj: “În câteva zile, după zeci de drumuri, telefoane şi plângeri la poliţie, l-am găsit în viaţă. De atunci a trăit la noi în adăpost, aşteptând cuminte să fie adoptat. Norocul i-a surâs recent, când a ajuns în Anglia! O diferenţă uriaşă! Mulţumim tuturor celor care au donat pentru el şi asociaţiei Paws2Rescue”. La doar câteva zile, pe acelaşi cont a fost postat un video trimis de noua familie a lui Khan.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1