S-au reluat alegerile online de la USR PLUS. Cum sunt respinse suspiciunile de fraudă la vot

candidati_presedinter_usr-plus-2.jpg

Dacian Ciolos, Dan Barna și Irineu Darău
Dacian Ciolos, Dan Barna și Irineu Darău sunt cei trei candidați la șefia USR-PLUS iar învingătorul va fi cunoscut oficial pe 3 octombrie
Foto: Inquam Photos / George Călin

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

S-au reluat alegerile online pentru funcțiile de conducere de la USR-PLUS. Este ziua a doua și organizatorii scrutinului anunță că au fost remediate problemele organizatorice apărute în prima zi a scrutinului, care au ridicat suspiciuni de fraudă. Rezultatul votului va fi anunțat oficial pe 2 octombrie, în prima zi a congresului USR-PLUS. Pentru funcția de președinte candidează Dan Barna, Dacian Cioloș și senatorul Irinel Darău.

Chiar în plina zi a votului, miercuri, au apărut suspiciuni de fraudă, adică persoane fără drept participând la scrutin. Secretariatul General USR PLUS a explicat problemele apărute miercuri, în prima zi a scrinului online pentru funcțiile de conducere prin dificultăți tehnice inerente în procesul de comasare a bazelor de date ale celor două partide. Decizia conducerii formaţiunii a fost ca doar cei care au plătită la zi cotizaţia să poată vota, fiind necesară verificarea tuturor membrilor de partid.

Comunicatul USR-PLUS despre prima zi de vot

 ”(...)Filialele foste USR şi foste PLUS au lucrat împreună pentru verificarea reciprocă a bazelor de date şi actualizarea lor prin intermediul contestaţiilor sau al acordurilor directe.  Acolo unde nu s-au înţeles a arbitrat o Comisie Tehnică centrală organizată paritar şi, în unele cazuri, Biroul Naţional. În acest proces au apărut inerente erori de operare. Această decizie politică a fost menită să ofere garanţia unui comportament colegial între cele două organizaţii. Însă durata lungă a procesului legal de acceptare a fuziunii şi schimbările survenite inevitabil au dus la cereri de excepţii din partea filialelor, cereri care au fost acceptate unanim de fiecare dată de Birourile Naţionale Reunite(...)Pentru că încrederea în procesul de vot este importantă, Biroul Naţional reunit a decis în unanimitate suspendarea, operarea modificărilor necesare şi reluarea votului. Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date care depinde de acurateţea muncii a sute de persoane din toată ţara poate aduce erori. Colegii noştri din filiale au lucrat intens în ultimele zile pentru a avea registre electorale corecte şi a reduce orice tip de erori. Cooperarea dintre Secretariatul General şi filiale a funcţionat în imensa majoritate a cazurilor, acolo unde nu a funcţionat, au apărut unele erori”, a anunțat USR-PLUS printr-un comunicat remis news.ro.

 

 

 

 

Citiți și

 

Suspiciuni de fraudă în prima zi la alegerile din USR-PLUS. Procedura se desfășoară online

 

Scandal monstru în Guvern pe marginea proiectului „Anghel Saligny”. USR PLUS amenință că iese de la guvernare. Ce este PNDL 3

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • dan barna ludovic orban si dacian ciolos

    Liberalii au discutat deja în interiorul partidului despre viitoarea coaliție de guvernare și despre funcțiile pe care ar vrea să și le asume în viitorul Guvern. Planurile liberalilor nu prea se potrivesc însă cu intențiile USR-PLUS, viitorul lor partener de guvernare. Prin urmare, înainte de începutul oficial al negocierilor, au apărut deja tensiuni între cele două grupări.

  • Vlad Voiculescu

    ”Păstrarea lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății este răspunderea politică a USR-PLUS”. Afirmația președintelui PNL, Ludovic Orban a îngropat luni disputa privind plecarea lui Vlad Voiculescu din Guvernul Câțu. Principalele formațiuni politice care alcătuiesc Guvernul Câțu au înăbușit astfel, în spatele ușilor închise, ”focul”care amenința să mistuie Guvernul Câțu.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5