Romeo Dunca, despre prăbușirea cascadei Bigăr: „Sunt șocat”

Ultima actualizare:

    Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, spune Romsilva
Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, spune Romsilva

Cascada Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa s-a prăbuşit luni, în jurul orei 18.00 din cauze naturale, sub propria sa greutate, au precizat oficiali Romsilva. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, s-a declarat şocat când a aflat vestea şi a afirmat că era cel mai vizitat loc din judeţ.

”Sunt şocat, îmi pare rău. Era cel mai vizitat loc din judeţul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenţie şi interes pentru zona noastră, dar Caraş- Severin are multe locuri frumoase şi vă invităm să le vizitaţi”, a declarat Romeo Dunca, luni seară, pentru News.ro. 

Un ghid de turism a afirmat, luni seară, că Cascada Bigăr s-a prăbuşit după ce apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie. În replică, Romsilva a transmis că păstrăvăria a fost construită în perioada 1986-1988, iar în ultimii 33 de ani nu s-au făcut niciun fel de intervenţii în zonă.

Momentul prăbușirii a fost filmat și urcat pe Facebook 

Momentul în care cunoscutul obiectiv turistic se prăbuşeste a fost suprins de o persoană ce se afla la faţa locului. Imaginile au fost publicate de Romsilva alături de un mesaj în care dezminte informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora cauza prăbuşirii ar fi intervenţia omului în circuitul apei. 

Reprezentanţii Regia Nationala a Padurilor - Romsilva susţin că travertinul şi muşchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni şi greutate, iar cascada a cedat sub propria greutate.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Cascada Bigăr s-a prăbușit. Cum arată acum celebrul loc vizitat de turiști din toată lumea

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net