VIDEO Momentul în care se prăbuşeşte Cascada Bigăr

Ultima actualizare:

    Cascada Bigăr, din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, o atracție pentru numeroși turiștifoto: Shutterstock.com
Cascada Bigăr, din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, o atracție pentru numeroși turiștifoto: Shutterstock.com

Romsilva a publicat pe pagina de Facebook un filmuleț care a surprins momentul în care Cascada Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa se prăbuşeşte. Romsilva dezminte informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora cauza prăbuşirii ar fi intervenţia omului în circuitul apei.

Un ghid de turism a afirmat, luni seară, că Cascada Bigăr s-a prăbuşit după ce apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie. În replică, Romsilva a transmis că păstrăvăria a fost construită în perioada 1986-1988, iar în ultimii 33 de ani nu s-au făcut niciun fel de intervenţii în zonă. Romsilva reiterează ideea că Cascada Bigăr s-a prăbuşit din cauze naturale şi publică imagini cu momentul prăbuşirii.

Ce spune Romsilva despre prăbușirea cascadei Bigăr

  • Romsilva respinge cu fermitate informațiile false referitoare la prăbușirea Cascadei Bigăr, lansate în spațiul public de un ghid de turism și "activist de mediu".
  • Acesta a lansat informația FALSĂ că prăbușirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș.
  • Care este adevărul?
  • Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbușirii cascadei.
  • Așa cum am precizat anterior, cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului.
  • Așa cum am promis, revenim cu imagini noi, momentul în care cascada Bigăr s-a prăbușit

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net