Românul Dumitru Comănescu este cel mai vârstnic bărbat de pe planetă. Are 111 ani și 7 luni. ”Este incredibil ce trăiesc”!

Ultima actualizare:
Alexandra Dobre, directorul CSMB, alături de Dumitru Comănescu, când i-a oferit premiul în cadrul proiectului ”Vieți Centenare”
Alexandra Dobre, directorul CSMB, alături de Dumitru Comănescu, când i-a oferit premiul în cadrul proiectului ”Vieți Centenare”

Dumitru Comănescu a devenit cel mai vârstnic bărbat de pe planetă! Are 111 ani și 7 luni și a ajuns campionul longevității după ce competitorul său, britanicul Robert Weighton, a murit, ieri, 28 mai, de cancer, la vârsta de 112 ani și 2 luni. ”Este incredibil ce trăiesc”!, a spus emoționat bărbatul.

A fost declarat cel mai vârstnic om din Capitală, iar Primăria Generală, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), l-a premiat, în 2019, așa cum se cuvine.

În cadrul Proiectului ”Vieți Centenare”, acesta a primit o plachetă onorifică și 5.000 de lei, dar cel mai important a fost că povestea sa nemaipomenită de viață a ajuns să fie cunoscută de toți românii.

Japoneza Kane Tanaka este cel mai bătrân om din lume
Japoneza Kane Tanaka este cel mai bătrân om din lume

Și iată că acum ne mândrim și mai tare cu el! Dumitru Comănescu este, începând de ieri, 28 mai, cel mai mai vârstnic bărbat al planetei, titlu acordat de  către The Gerontology Research Group.

”Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând, aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai înalt nivel. Este incredibil! Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar, mai ales, pentru tot, îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă mulțumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți”!, a transmis Comănescu.

Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat din lume, a muncit 70 de ani

Numai el știe cum au trecut cei aproape 112 ani. A traversat vremuri grele, de foamete și războaie, dar nu l-au doborât, ci, dimpotrivă, l-au întărit.

În plus, a simțit ce înseamnă ca inima lui să bată mereu în pereche, copiii, nepoții și strănepoții să-i fie alături, iar mintea să și-o țină tot timpul activă.

A muncit nu mai puțin de 70 de ani! În 2003, făcea ultima expertiză fitopatolgică. Abia împlinise 86 de ani când s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli și s-a apucat de învăţat.

Astfel că din zeci de candidaţi a ocupat locul 5 pe ţară și a decis că nu e momentul să se oprească.

Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat din lume, a fost inginer agronom

Cel mai vârstnic om al planetei a fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi din România. A fost discipolul lui Gheorghe Ionescu Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice.

Dar, înainte să-și descopere dragostea pentru plante, s-a înscris la Facultatea de Matematică, unde l-a avut profesor pe celebrul matematician Gheorghe Ţiţeica.

A absolvit facultatea în anul 1933 și a văzut lumina vieții pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, judeţul Prahova.

La începutul anului, Dumitru Comnescu ocupa locul trei, în Guinness World Records.

Cei mai vârstnici bărbați în viață ai planetei erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și apoi românul nostru. Din păcate, în numai câteva luni, primii doi s-au stins din viață.

Ce spune Alexandra Dobre, directorul CSMB, despre performanța bucureșteanului

În București, sunt, în prezent, înscriși în proiectul ”Vieți Centenare” 110 seniori care au depășit 100 de ani.


    Alexandra Dobre, directorul CSMB, alături de Dumitru Comănescu, când i-a oferit premiul în cadrul proiectului ”Vieți Centenare”
Alexandra Dobre, directorul CSMB, alături de Dumitru Comănescu, când i-a oferit premiul în cadrul proiectului ”Vieți Centenare”

„În decembrie 2018, atunci când am lansat proiectul, am primit o șansă unică, aceea de a-i onora și de a le mulțumi unor oameni de excepție, de a conștientiza mai bine semnificația vieții în sine, a trecerii noastre pe acest pământ, a luptei pentru supraviețuire în condiții grele. Centenarii sunt acei oameni care reprezintă pentru noi, tinerele generații, modele demne de urmat. Putem spune că prin dumnealor avem șansa de a privi istoria în ochii lor, pentru că ei sunt eroii fără vârstă din prima linie a vieții!”, a precizat Alexandra Dobre, directorul CSMB. 

Înscrieri în proiectul ”Vieți Centenare”

Dacă aveți părinți, bunici care au atins centenarul, îi puteți înscrie în proiectul de suflet al primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Tot ce trebuie să faceți este să veniți la sediul CSMB, din Bd.1 Mai, 28, sector 6, între orele 9.00-17.00, și să depuneți dosarul.

Acesta trebuie să cuprindă copie de pe actul de identitate al vârstincului, cerere tip, extras de cont emis de bancă pe numele beneficiarului sau al persoanei împuternicite.

În cazul în care acesta nu se poate deplasa la sediu, pentru a semna cererea, este nevoie și de împuternicire notarială. Mai multe informații primiți la numărul de telefon: 0785.199.197.

Cel mai bătrân om din lume este japoneza Kane Tanaka

Japoneza Kane Tanaka este cel mai bătrân om din lume. Are 117 ani și patru luni. S-a născut prematur pe 2 ianuarie 1903, anul în care Wright au efectuat primul zbor.

Tot atunci se nășteau scriitorul britanic George Orvell și magicianul Harry Houdini. Marie Curie a câștigat în acel an premiul Nobel pentru Fizică, după numeroase studii despre fenomenul radiației, și s-a înființat compania Pepsi Cola.

Kane Tanaka a adus pe lume patru copii şi a înfiat unu. Ea spune că doarme puţin, se trezeşte la ora 6.00 şi îşi ţine mintea vie cu probleme de matematică.

Dumitru Comănescu a avut la aniversare un balon umflat cu cifra unu, pentru a arăta că el este primul în lume
Dumitru Comănescu a avut la aniversare un balon umflat cu cifra unu, pentru a arăta că el este primul în lume

An de an și-a sărbătorit ziua de naștere alături de cei dragi și întotdeauna a avut tort, din care care a mâncat cu poftă și a cerut o porție suplimentară, potrivit Sky News.

Deţinătoarea precedentului record era tot o japoneză, care a murit la 117 ani. Cel mai longeviv om din lume din toate timpurile a fost însă o franţuzoaică. S-a stins în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/dumitru-comanescu-bucuresteanul-varsta-de-111-ani-si-3-luni-al-treilea-cel-mai

https://www.click.ro/news/national/secretele-celor-mai-varstnice-bucurestence-au-ajuns-la-100-de-ani-si-inca-mai-fac

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net