România Coronavirus. Universități care au suspendat cursurile

Ultima actualizare:

    Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a suspendat cursurile până pe 8 martieFOTO: adevarul.ro
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a suspendat cursurile până pe 8 martieFOTO: adevarul.ro

În actualul context epidemiologic, Ministerul Educației a anunțat că mai multe universități din țară au decis suspendarea cursurilor pe o perioadă de timp, 1-2 săptămâni. Decizia a fost luată din pricina cazurilor de coronavirus din Italia și gripa care a ucis deja 45 de persoane în România.

Ministerul Educației a anunțat care dintre universități au luat decizia de a suspenda cursurile, din pricina bolilor transmise de viruși.

Un număr de 17 persoane sunt în carantină în România, după ce s-au aflat în zone unde sunt numeroase cazuri de infectare cu coronavirus, iar alţi aproximativ o mie de oameni sunt izolaţi la domiciliu, au anunţat, luni seară, autorităţile. Totodată, numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei a ajuns la 45, a anunţat, luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Având în vedere actualul context epidemiologic, Ministerul Educației și Cercetării face următoarele precizări:

  • Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie - 08 martie.
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus (Covid-19), să intre pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Activitățile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză și franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare.
  • Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii.
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

Ce măsuri se vor lua în universități

Universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale. În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa Direcția de sănătate publică.

”Menționăm că, în baza autonomiei universitare, decizia privind suspendarea procesului educațional și modalitatea de recuperare a activităților didactice aparțin conducerii universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație, urmând a informa Ministerul Educației cu privire la decizia luată”, a comunicat Ministerul Educației.

Citește și:

«Coronavirusul, armă biologică, se va răspândi peste tot în lume». Iată care ar fi antidotul!

Coronavirus România. 10 sfaturi din partea Ministerului Sănătății

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net