România Coronavirus. Măsuri luate de Ministerul Educației în școli

gripa_2020-elevi-scoala-cursuri-masti_1.jpg

gripa_2020-elevi-scoala-cursuri-masti
Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare să ia măsuri astfel încât elevii să nu mai participe la manifestări colective și nici la excursii în străinătate
FOTO: Click!
Citeste tot despre: 

Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare să ia măsuri astfel încât elevii să nu mai participe la manifestări colective și nici la excursii în străinătate. Motivul acestei restricții sunt virușii care circulă în Europa și la noi.

Elevii vor fi feriți de viruși și nu vor mai merge la film, la muzee, la teatru, la manifestări colective și nici în excursii în străinătate, organizate de școli. Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare să limiteze sau să suspende astfel de manifestări din pricina coronavirusului și a gripei care bântuie prin Europa și la noi.

Un număr de 17 persoane sunt în carantină în România, după ce s-au aflat în zone unde sunt numeroase cazuri de infectare cu coronavirus, iar alţi aproximativ o mie de oameni sunt izolaţi la domiciliu, au anunţat, luni seară, autorităţile. Totodată, numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei a ajuns la 45, a anunţat, luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile

România Coronavirus. Măsuri luate de Ministerul Educației în școli

Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ următoarele măsuri:

  • Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor.
  • Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.
  • Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).
  • Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

Citește și:

România Coronavirus. Universități care au suspendat cursurile

Coronavirus România. 10 sfaturi din partea Ministerului Sănătății

Loading...

Citește și

  • Copiii poartă măști chirurgicale ca protecție împotriva coronavirusului

    Coronavirusul ucide sute de oameni în fiecare zi. Însă cea mai mare rată a deceselor se întâlnește la persoanele în vârstă și pe cei care au comorbidități. Se pare însă că virusul ucigaș îi ocolește pe copii. Specialiștii încearscă să elucideze misterul acesta, care ar putea să îi ajute în combaterea bolii.

  • Cei vindecați de coronavirus primesc flori la externare

    S-a contaminat cu virusul care a ucis peste 1.700 de oameni dar a supraviețuit. Este una dintre poveștile cu final fericit din acest iad numit coronavirus, ce dă speranță întregii lumi că cei care au coronavirus se pot vindeca. Un inginer de 31 de ani din Wuhan este unul dintre cei care au scăpat de virusul ucigaș.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1