Român vindecat de coronavirus în Spania: ”Abia aștept să reîncep munca”

Ultima actualizare:

    Românul a fost primul pacient cu coronavirus din provincia Galicia, Spania FOTO: (observator.tv)
Românul a fost primul pacient cu coronavirus din provincia Galicia, Spania FOTO: (observator.tv)

Primul pacient infectat cu coronavirus din provincia spaniolă Galicia este un român, de profesie șofer de TIR. La un pas de moarte, bărbatul a stat 19 zile în comă, dar s-a vindecat și acum e bine. De acasă, spune că abia așteaptă să-și reia munca.

Daniel Aldea, în vârstă de 43 de ani, s-a vindecat de coronavirus și a fost externat din spital, scrie observator.tv. Șofer de TIR, românul a stat 19 zile la terapie intensivă și medicii chiar s-au temut la un moment dat că îl vor pierde. Bărbatul a fost externat miercuri din spital, la o săptămână după ce ieșise din secția ATI, în aplauzele personalului medical.

Românul a povestit experiența prin care a trecut unei publicații din Spania. ”Miercuri, doctorul mi-a spus: poți pleca azi, sau mâine. Și i-am zis imediat: cum adică mâine? Chiar acum! Am fugit ca din pușcă.”, a spus Daniel Aldea. E e vindecat, la fel soția sa, fiul acesteia și o nepoată, toți infectați, dar tratați acasă.

Povestea lui Daniel Aldea la începutul lunii martie. A fost confirmat pozitiv pe 4 martie, însă era deja în spital de trei zile, cu pneumonie, după diagnosticul medicilor. Aceștia cred că s-a infectat pe 23 februarie, când a mers la Madrid, să își viziteze fratele. Capitala nu era atunci zonă de risc.

”Nu știam ce e coronavirus”

Daniel nu crede că a contactat virusul la Madrid, ci pe drumul de întoarcere spre casă, într-o benzinărie în care a oprit să alimenteze: ”Era plin de lume, mai ales foarte mulți șoferi de camion!” S-a simțit rău imediat după revenirea de la Madrid, dar starea lui s-a agravat serios pe 1 martie: ”Nu mai puteam mânca, nu mai respiram, nu aveam aer. Nici nu știam ce oameni sunt în casă.” După ce a ajuns la spital și medicii au spus că are pneumonie, românul s-a simțit și mai rău. Apoi i-au spus despre coronavirus: ”Nu știam ce e asta. Era prima oară când auzeam. Mi-a fost frică, eram supărat.”

Românul mai spune că nu își amintește nimic din cele 19 zile cât a stat la Terapie Intensivă, zile în care veștile despre el era cumplite. S-a spus chiar că stara lui e gravă și medicii erau rezervați. Acum, întors acasă, românul se odihnește și spune că abia așteaptă să își reia munca, să plece din nou pe șosele la volanul camionului său.

Citește și:

Record de pacienți vindecați de coronavirus la Timișoara! Ce schemă de tratament folosesc medicii de acolo

Un italian de 100 de ani s-a vindecat de coronavirus! În ce țări mai sunt pacienți vârstnici care au scăpat de COVID-19

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net