Record de pacienți vindecați de coronavirus la Timișoara! Ce schemă de tratament folosesc medicii de acolo

Ultima actualizare:

    Virgil Musta, medic şef secţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoarafoto: Adevărul
Virgil Musta, medic şef secţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoarafoto: Adevărul

În așteptarea cifrelor zilnice, pe care autoritățile ni le comunică în contextul pandemiei de coronavirus, nu putem să nu observăm că, din cele 64 de persoane anunțate vindecate la 22 martie, 47 sunt din Timișoara. "Care e secretul de acolo?", "Ce tratament le este aplicat celor infectați cu COVID-19?", sunt întrebările care vin firesc, odată cu aceste vești bune. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babeș din Timișoara, aduce lămuriri.

Unsprezece persoane internate cu diagnostic de coronavirus în Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost externate sâmbătă, 21 martie, numărul total al celor vindecaţi la acest spital fiind de 47 de pacienţi, a anunţat, pe Facebook, primarul Timişoarei Nicolae Robu. Edilul a menționat că este pentru ultima dată când publică datele cu persoanele vindecate de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unitate aflată în subordinea administrativă a Primăriei Timişoara. „Aceasta este ultima comunicare de date numerice pe care o face subsemnatul, dat fiind că s-a hotărât că asemenea date vor putea fi făcute publice doar de la nivel naţional, de către Grupul de Comunicare Strategică. Aşadar, astăzi, o nouă zi bună la Timişoara: încă 11 vindecaţi în spitalul Primăriei Timişoara Victor Babeş. În total, avem acum 47 de vindecaţi dintr-un total de 55 avuţi pozitivi! Bravo medicilor timişoreni!”, a scris Nicolae Robu.

Care este schema de tratament de la Timișoara

Despre cum sunt posibile veștile bune de la Timișoara a venit cu lămuriri chiar unul dintre medicii care le realizează. „Noi folosim o altă schemă de tratament decât restul țării, dar și conjunctura a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate. Schema pe care o dăm noi este formată dintr-o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dă teste negative. Așteptăm două teste negative, după care îi externăm", a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babes din Timișoara. "Împreună cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit ca în centrul nostru să se folosească o anumită schemă. Noi ne-am ales acest medicament pe baza faptului că în literatură există studii pe acest medicament, sunt rezultate parțiale favorabile, dar ne-am bazat și pe gândirea noastră medicală, care ne-a spus că s-ar putea să avem aceste rezultate favorabile", mai declară Virgil Musta pentru sursa citată.

virgil musta jpeg

Combinația de medicamente pentru HIV și gripă

Cocktail-ul de medicamente folosite pentru HIV şi gripă, utilizat la Timișoara, și explicat și aici de către medicul Virgil Musta, a avut efecte pozitive și în străinătate. Medicii thailandezi au avut succes în tratarea cazurilor severe de coronavirus cu o combinație de medicamente pentru gripă și HIV, rezultatele inițiale arătând o îmbunătățire semnificativă a stării pacienților la 48 de ore de la administrarea tratamentului, scrie agenția Reuters, preluată de Mediafax. Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat că o nouă abordare în tratamentul coronavirusului a îmbunătățit starea mai multor pacienți aflaţi sub îngrijirea lor, inclusiv în cazul unei femei de 70 de ani din Wuhan, orașul considerat epicentrul epidemiei din China, care fusese testată pozitiv la coronavirus timp de 10 zile. Tratamentul medicamentos include un amestec de medicamente anti-HIV, lopinavir și ritonavir, în asociere cu oseltamivir medicamentos pentru gripă în doze mari. „Aceasta nu este vaccinul, dar starea pacientului s-a îmbunătățit mult. De la testarea pozitivă timp de 10 zile sub îngrijirea noastră, după aplicarea acestei combinații de medicamente, rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore”, a declarat dr. Kriangska Atipornwanich, un specialist în boli de plămâni de la spitalul Rajavithi.

Citește și:

Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: «Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani»

Avertismentul unui român vindecat de coronavirus: “Lumea voastră se va întoarce cu susul în jos”. Ce l-au sfătuit medicii

Coronavirus România. A fost înregistrat al treilea deces la un pacient diagnosticat cu coronavirus

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net