Un român bolnav de Covid a fost transferat în Germania de la Sibiu. Mutarea s-a făcut cu un charter la cererea familiei

spitalul_judetean_de_urgenta_sibiu.jpg

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu
Pacientul dus în Germania era un român internat în ultimele zile la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu
Foto: sibiu100.ro
Citeste tot despre: 

Premieră pe aeroportul din Sibiu. Un bărbat diagnosticat cu COVID-19, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat pentru tratament în străinătate, mai precis în Germania la solicitarea familiei.

”Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a recunoscut pentru Agerpres Florin Grosu, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență. El a precizat că este primul transfer de acest fel din acest spital. În această unitate medicală sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu. Această zonă înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă când rata a fost de 9 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică.

 

Precizări de la Aeroportul Sibiu despre transferul pacientului Covid în Germania

 

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar, a confirmat că un bolnav a fost transferat din Sibiu în Germania, cu un charter privat.”Confirmăm că am avut un zbor ambulanţă în data de 18.11.2020 care a preluat un pasager cu ţara de destinaţie Germania”, a spus Alexandra Păcurar.

 

Directorul medical al Spitalului Militar Galaţi, va prelua conducerea Spitalului Judeţean Sibiu

 

Ministerul Apărării Naţionale a precizat, vineri, pentru News.ro, că  locotenent-colonelul medic Constantin Vlase, directorul medical al Spitalului Militar din Galaţi, va prelua conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgență din Sibiu. Numirea vine după ce fostul manager al instituției medicale și-a dat demisia la cererea reprezentanților Guvernului Orban, după doar cinci luni în funcție. Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de îmbolnăviri de Covid din ţară, iar Spitalul Judeţean Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, care preia cazurile grave. Având în vedere situația, Guvernul Orban a schimbat și șeful DSP Sibiu tot cu un medic militar.

 

Citiți și

 

Bilanțul COVID pe județe. Rata de infectare se apropie de 9 în județul Sibiu

 

Premieră medicală la Sibiu. Un copil infectat cu COVID-19 a fost operat

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Un număr de 4.931 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat în ultimele 24 de ore, bilanţul total al infectărilor ajungând astfel la 365.212. Capitala înregistrează din nou cele mai multe infectări, 999, iar județul Sibiu rămâne primul în topul incidenței cazurilor de COVID-19.

  • Preotul Cătălin Dumitrean de la biserica din curtea Spitalului TBC din Sibiu, îi cheamă pe credincioşi să ia parte la slujbele pentru bolnavii de coronavirus

    O biserică din Sibiu oficiază slujbe pentru bolnavii de coronavirus. Credincioşii sunt chemaţi să se roage, începând de miercuri, timp de o săptămână, la biserica din curtea Spitalului TBC. China a anunțat că 132 persoane au decedat iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974 de îmbolnăviri cu virusul .

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1