Premieră medicală la Sibiu. Un copil infectat cu COVID-19 a fost operat

Ultima actualizare:

    Spitalul de Pediatrie din Sibiu
Spitalul de Pediatrie din Sibiu

În Sibiu a avut loc o premieră medicală. În acest judeţ există două unităţi spitaliceşti dedicate tratării pacienţilor infectaţi cu noul virus. Medicii care lucrează aici au echipamentul necesar pentru a opera copii infectaţi cu coronavirus care suferă şi alte patologii. Recent, medicii din Sibiu au operat un băieţel originar de Braşov, depistat pozitic cu coronaviurs, dar care avea şi o fractură la unul dintre antebraţe.

Copilul a fost transportat de la Brașov la Sibiu pentru că la Brașov nu există un spital COVID care să poată rezolva astfel de cazuri. Astfel, la Sibiu, unde atât Spitalul de Pediatrie, cât şi Judeţeanul sunt spitale COVID, au decis să își ofere sprijin reciproc, în beneficiul pacienților. 

Şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică, Cristian Berghea Neamţu, Daniel Constantin, medic specialist ortopedie şi traumatologie şi coordonatoarea Blocului operator, Ştefania Manea sunt cei trei medici care au făcut posibilă prima operaţie a unui copil cu COVID-19 la Sibiu. Cei trei medici s-au oferit voluntari având dorința de a-și proteja colegii mai în vârstă de o potențială infectare cu virusul care a făcut deja aproape 1200 de victime pe teritoriul României.

Medicii nu s-au temut de o posibilă infectare 

Cristian Berghea Neamțu, Şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică a oferit o scurtă declarație în care a relatat modalitatea în care a avut loc intervenția. “Încercăm să nu aducem cazuri COVID în Blocul operator şi în secţiile de chirurgie şi Spitalul Judeţean fiind spital COVID, protocolul este să mergem cu pacienţii noştri şi să-i operăm acolo, după care aceşti pacienţi se întorc şi sunt supravegheaţi în post operator în Secţia de Boli Infecţioase”. El a menționat că nici el, nici colegii săi nu au resimțit teamă la gândul că ar putea risca să fie infectați, din contră, au fost emoționați de povestea micuțului care luptă cu virusul. 

Spitalul de Pediatrie din Sibiu, locul în care a fost tratat cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus 

Spitalul de Pediatrie din Sibiu estre unul dintre puținele din țară care au şi secţie COVID cu terapie intensivă, dar şi secţii non-COVID pentru restul bolilor. Spitalul de Pediatrie din Sibiu se mândreşte cu performanţa să fi vindecat de COVID-19 şi pe cel mai mic pacient cu noul coronavirus din judeţele Sibiu şi Alba. Este vorba despre un copil de doar 17 zile, depistat cu COVID la Alba, tratat şi vindecat de medicii infecţionişti pediatri din Sibiu. Acum a fost a doua oară când un copil din alt judeţ, cu COVID, beneficiază de ajutorul medicilor sibieni. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net