Revoltător! Ce gesturi șocante au făcut mai mulți români în contextul epidemiei cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Autoritățile au modificat Codul penal în contextul stării de urgenţă generate de coronavirus
Autoritățile au modificat Codul penal în contextul stării de urgenţă generate de coronavirus

Inconștiență maximă! În timp ce epidemia cu coronavirus ia proporții, iar numărul pacienților crește de la o zi la alta, sunt români cărora nu le pasă de semenii lor sau sunt pur și simplu inconștienți și iresponsabili. Au făcut gesturi absolut revoltătoare, unele chiar șocante care ar trebui sancționate drastic.

Apeluri false la 112

De frică, din inconștiență, din nepăsare, ignoranță sau necunoaștere, mulți români, în loc să respecte cu strictețe regulile impuse de autorități, au comis fapte de neînțeles, care nu pot fi sub nici o formă explicate logic. Este și cazul unul bărbat de 60 de ani dintr-o localitate din Bistrița-Năsăud care, pe 15 martie, a sunat la 112 spunând că s-a întors recent din Italia și se simte rău. Apelul omului a pus autoritățile pe jar, iar în zonă a fost trimisă de urgență o echipă de intervenție. Ajunși la fața locului, medicii de pe ambulanță au constatat că totul era o farsă.

I-a scuipat pe medicii care îl tratau

Un pacient internat cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, i-a scuipat pe medicii care îl tratau. Deși cadrele medicale nu au fost puse în pericol deoarece purtau echipament de protecție, pe numele pacientului va fi depusă o plângere. Acest lucru se va întâmpla după ce omul se va face bine și va fi externat, au decis cadrele medicale. Emilian Imbri, manager al spitalului Victor Babeș a declarat pentru Mediafax că „ este vorba despre un comportament al unui pacient, comportament care nu este anormal, dar care ne va face pe noi, corp medical, să depunem o plângere după ce acest pacient va ieși bine, pe picioare, sănătos și vesel din spital”.

Un bărbat cu simptome de Covid-19 cu autobuzul 104 din București

Un bărbat care s-a întors recent de la Roma și care acuza simptome ale infecției cu Covid-19 a fost surprins de autorități în timp ce călătorea cu autobuzul 104 prin București. Bărbatul fusese izolat la domiciliu, însă nu a respectat indicațiile și a pornit într-o plimbare prin Capitală, fără să-i pese că ar putea îmbolnăvi și alte persoane. Drept urmare, procurorii de la Sectorul 2 au deschis un dosar penal pe numele său pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune care este pedepsită cu pedeapsa de până la 2 ani de închisoare. „Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 2 București a fost înregistrat la data de 18.03.2020 dosarul penal nr. 2829/P/ 2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zadărnicire a combaterii bolilor, constând în aceea că în ziua de 17.03.2020 o persoană de sex masculin a călătorit cu mijlocul de transport în comun aparținând STB pe linia 104, cu toate că în urmă cu două zile s-a întors de la Roma și acuza tuse puternică, febră și amețeală, simptome specifice virusului Covid-19, nerespectând măsura izolării la domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă venit de la Parchet.  

Un bărbat depistat cu coronavirus a fugit cu avionul din Madrid în România

De departe, cel mai revoltător caz este cel al unui român infectat cu coronavirus care a călătorit cu avionul de la Madrid la București, deși autoritățile spaniole îl plasaseră în izolare la domiciliu. În avionul cu care bărbatul s-a întors în țară, avion ce aparține unei companii private, au mai călătorit încă 60 de persoane. Pacientul a fost preluat de pe aeroportul Henry Coandă cu izoleta, iar pe numle său a fot deschis un dosar penal. Cei 60 de pasageri din aeronavă au fost identificați și sunt plasați în izolare la domiciliu.

Un suspect de Covid-19 a fugit din spital

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că un suspect de COVID-19, internat la Spitalul Matei Balș din București pentru a fi testat pentru infecția cu noul tip de coronavirus, a plecat din spital. Medicii au anunțat poliția. „Poliția Capitalei a fost sesizată în aceasta dimineața de reprezentanții unei unități medicale din București despre faptul ca un pacient internat pentru a fi testat pentru infecția cu noul tip de coronavirus a plecat din spital. În speță au fost demarate verificări pentru identificarea bărbatului și pentru luarea măsurilor care se impun. Facem precizarea că bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. Între timp, a ieșit rezultatul testului pe care bărbatul l-a efectuat, iar acesta este negativ pentru coronavirus.

Citește și:

Gigi Becali a donat o sumă uriașă Spitalului Matei Balș și încă unul i-a cerut ajutorul. ”Ce să fac cu banii dacă semenii mei sunt bolnavi?”

Care grupe de sânge sunt mai predispuse la infecţia cu noul coronavirus. Concluziile experților din China

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net