Respect! Imagini emoționante cu pompierii eroi, după lupta cu incendiul de la Petromidia

Ultima actualizare:

    Pompierii au intervenit în 8 minute de la primirea apeluluifotografii: ISU Constanța
Pompierii au intervenit în 8 minute de la primirea apeluluifotografii: ISU Constanța

Epuizați, întinși pe asfalt, turnându-și apă în cap sau pe față, unii dintre ei având puterea să zâmbească, alții, din contră, neputând ieși din starea de concentrare și adrenalină. Pompierii care s-au luptat vineri cu incendiul devastator de la rafinăria Petromidia au fost felicitați de autorități, iar pozele lor au devenit virale.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a publicat un bilanț al incendiului care a izbuncit vineri (2 iulie), la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, dar și fotografii emoționante cu pompierii care au intervenit la fața locului.


    Epuizare după lupta cu flăcărilefoto: ISU Constanța
Epuizare după lupta cu flăcărilefoto: ISU Constanța
  • Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.
  • În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.
  • Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.
  • Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.
  • Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată.
  • Incendiul a fost localizat la ora 13:14, iar în urmă cu puțin timp acesta a fost lichidat. La acest moment nu mai există flacără, iar echipajele de intervenție acționează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilității de reaprindere.

  • Pentru gestionarea acestei situații de urgență, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene au acționat cu următoarele mijloace de intervenție :

-14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă;

-3 Autocamioane de intervenție;

-4 motopompe de mică și mare capacitate;

-1 autospecială CBRN;

-1 autospecială transport victime multiple;

-1 ambulanța SMURD Terapie Intensivă Mobilă;

-6 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor;

-6 ambulanțe ale SAJ Constanța ( 1 echipaj C2 și 5 echipaje B2);

-2 elicoptere SMURD.

  • Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns s-a dispus alocarea de forțe suplimentare din cadrul ISU Călărași, ISU Galați, ISU Vrancea, ISU Ialomița, ISU Tulcea, ISU Brăila.
  • Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 16:20.
  • Totodată, în scop preventiv, pentru informarea promptă a cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție a fost trimisă o avertizare prin sistemul RO-ALERT.
  • Dată fiind manifestarea incendiului cu degajări mari de fum, în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, reiterăm faptul că în toată această perioadă, siguranța cetățenilor nu a fost pusă nicio clipă în pericol. Felicitari, colegilor! Ați fost minunați!

Mesajul lui Lucian Bode: "A fost o mobilizare exemplară"

"Cu privire la explozia precedată de incendiul care a avut loc astăzi pe platforma Rafinăriei Petromidia din Năvodari, în primul rând, doresc să adresez condoleanțe familiei persoanei care a decedat în urma acestui nefericit eveniment.În același timp, suntem alături de cei 4 răniți, angajați ai Rafinăriei, dar și de familiile acestora și vă sigur că facem toate demersurile necesare pentru ca victimele să primească cele mai bune îngrijiri medicale.Am asistat azi la o tragedie și doar profesionalismul personalului de intervenție a făcut să fie evitat un dezastru.Le mulțumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit în evitarea unei catastrofe!În aproximativ 8 minute de la apelul 112, pompierii au ajuns la fața locului și datorită promptitudinii lor, în mai puțin de o ora, incendiul a fost localizat și în 3 ore a fost stins.A fost o mobilizare exemplară de resurse umane și tehnice și țin să le mulțumesc tuturor celor implicați, care astăzi au prevenit transformarea acestei tragedii într-un dezastru, un eveniment ce putea avea urmări mult mai grave.Nu în ultimul rând, ii asigur pe toți locuitorii din zonă, printre care se numără turiștii aflați pe litoral, că siguranța lor nu a fost și nici nu va fi pusă în pericol în urma acestui nefericit eveniment", a fost mesajul publicat pe Facebook de Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne.

Citește și:

Incendiul de la Petromidia. Filmul evenimentelor, momentul exploziei și reacția turiștilor aflați pe plajă

ANM: Norul toxic de la Petromidia se deplasează spre mare

Incendiul de la Petromidia a izbucnit la o instalație de prelucrare a motorinei

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net