”Regina cozonacilor” ne-a spus toate secretele ei

Ultima actualizare:

    Mariana Muraru este chef  bucătar de 29 de ani și face cozonaci de 20 de ani. ”De Crăciun, fac 400 – 500 de cozonaci în două zile.”FOTO: Florin Șuler
Mariana Muraru este chef bucătar de 29 de ani și face cozonaci de 20 de ani. ”De Crăciun, fac 400 – 500 de cozonaci în două zile.”FOTO: Florin Șuler

Mariana Muraru, maestru bucătar, ne-a spus cum face cozonacii atât de pufoși și de aromați. ”Regina cozonacilor” ne-a împărtășit secretele descoperite de ea în 29 de ani în bucătărie.

Crăciun cu miros de brad și și gust de cozonaci pufoși. Este dorința tuturor românilor. Anul acesta de Crăciun vom mânca 10 milioane de cozonaci, spun patronatele din panificație. Opt milioane din comerţ, adică gata făcuţi, iar două milioane de cozonaci vor fi frământaţi şi copţi de gospodine în propriile bucătării. Cum se fac cozonacii cei mai gustoși am aflat de la un chef bucătar de clasă.

Mariana Muraru este chef  bucătar de 29 de ani și face cozonaci de 20 de ani. ”De Crăciun, fac 400 – 500 de cozonaci în două zile. Ador bucătăria. Și când sunt supărată, eu intru în bucătărie și uit de toate necazurile. Tot ce am învățat eu acum 29 de ani nu mai este valabil astăzi. De aceea trebuie să învăț tot timpul, să fiu în ritm cu cerințele clienților. Am 52 de ani și fac cursuri intensive de cofetar Premium 3. Așa este în bucătărie: apare tot timpul ceva nou”, ne-a spus Mariana Muraru, supranumită de colegii de la restaurantul EAT & ETC, ”Regina cozonacilor”.

Sunt câteva reguli de bază pentru cozonacii făcuți acasă.

Mariana Murau, chef bucătar: ”În primul rând, toate ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate.”
Mariana Murau, chef bucătar: ”În primul rând, toate ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate.”

”În primul rând, toate ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate. Făina trebuie să fie superioară, fină și pufoasă. În bucătărie trebuie să fie foarte cald. Dacă se răcește coca, nu mai crește. Eu, după 29 de ani în bucătorie, apreciez după culoare: coca trebuie să fie galben-aurie. Foarte important este frământatul. Eu bat coca, o frământ până curge apa pe mine. Trebuie respectată rețeta cu sfințenie, se folosesc cantitățile stabile. Umplutura poate fi foarte diferită: cu bezea, nucă de foarte bună calitate, rahat, stafide, ciocolată și chiar și vișine. Eu respect aceste reguli, iar cozonacii pe care îi fac sunt foarte apreciați”, ne-a spus Mariana Muraru, chef bucătar la restaurantul EAT&ETC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net