Raed Arafat, răspuns tranșant pentru HoReCa, nemulțumită de impunerea certificatului verde: "Îmi pare rău"

raed-arafat.jpg

Raed Arafat, șeful DSU
foto: Arhivă

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Șeful DSU Raed Arafat le răspunde reprezentanţilor din industria ospitalităţii care se declară nemulţumiţi şi reclamă că înregistrează pierderi în urma implementării certificatului verde COVID.

"Nu putem combate pandemia şi când ajungem la faza în care suntem acuma pe dorinţele industriei HoReCa - îmi pare rău! Deci industria HoReCa, la fiecare val, a avut supărări şi nu era mulţumită şi am înţeles cu toţii, a înţeles şi Guvernul, a înţeles toată lumea. La acest moment, industria HoReCa funcţionează mai departe, nu s-au închis restaurantele, nu s-au închis cafenelele, nu s-au închis hotelurile, dar s-au pus nişte reguli. Industria HoReCa trebuie să înţeleagă că, dacă acest lucru nu se făcea în acest mod, în această fază se ajungea la închidere. Dar nu s-au închis, s-au pus nişte reguli. Dacă industria HoReCa vrea să ne spună acuma că să lăsăm şi la 10 la mie situaţia ca ei să facă toate conferinţele şi cursurile şi business as usual (n.r. ca de obicei), înseamnă că noi nu vom controla situaţia niciodată. Aşa că trebuie şi ei să înţeleagă partea noastră, a celor care combatem această pandemie. Am ajuns la o fază în care va trebui, la acest moment, controlată. Controlul s-a ales să nu se facă printr-un lockdown total, dar totuşi anumite măsuri trebuie să se implementeze”, a afirmat Raed Arafat, marţi seară, într-o emisiune la TVR. 
 
Vorbind despre cei nemulţumiţi de restricţiile impuse, Raed Arafat a arătat că, "chiar dacă aparent am ajuns la un plafon pe care sperăm să îl ţinem, să înceapă să scadă, totuşi trebuie să înţelegem un lucru: sunt 16.000 de cazuri pe zi”, el subliniind că la acest număr există în continuare presiune pe sistemul medical.

Citește și:

Ce se întâmplă dacă angajații de la stat și privat nu prezintă certificatul digital

10 locuri în care nu mai poți intra fără certificat verde

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5