Radu Mazăre, arestat în Madagascar. Autorităţile române discută detaliile extrădării

2-bd-1-5col-mazare-8956216515.jpg

radu mazare, madagascar, iubita, hotel, plaja, patron
Radu Mazăre deţine un complex hotelier în Madagascar
Foto: arhivă personală

Libertatea s-a sfârşit pentru Radu Mazăre, care până acum a dus o viaţă de huzur în Madagascar, deşi în România e condamnat la ani grei de închisoare. Fostul primar al municipiului Constanța a fost prins de autorutăţi miercuri (8 mai), spun surse judiciare. Edilul se afla de peste un an în Madagascar și spunea că a cerut azil politic.

UPDATE Poliția Română a confirmat că un cetățean român, condamnat la 9 ani de închisoare a fost arestat miercuri în această țară africană, primind un mandat de șase zile. ”Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile. Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional. Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat.”

Radu Mazăre avea pe numele său un mandat de arestare internațional, după ce a fost condamnat la închisoare cu executare în mai multe dosare.

Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, și a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri. Fostul primar al Constanţei deţinea un complex hotelier de lux. Urmează acum ca autoritățile române să discute cu cele din Madagascar detaliile unei eventuale extrădări.

Radu Mazăre locuieşte acolo cu iubita sa, Roxana Mihalache, care conduce complexul turistic. Pe booking.com sau pe tripadvisor.com, Mantasaly Resort, proprietatea lui Radu Mazăre, este apreciată cu note mari, scrie adevarul.ro. Complexul de bungalow-uri e cotat cu 8,9 puncte (din 10) pe Booking şi cu 4,5 puncte (din 5) pe Tripadvisor. Impresiile vizitatorilor care au călcat pragul fostului primar sunt de la „fabulos“ la „de evitat“. Majoritatea, veniţi pentru practicarea sporturilor nautice, laudă amplasarea complexului, care a fost construit în cel mai bun loc pentru surfing şi kitesurfing. 

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare

Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în februarie 2019 în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța. Alături de Mazăre au fost condamnați în acel dosar Nicușor Constantinescu – 5 ani de închisoare, Cristi Borcea – 5 ani, Dragoș Săvulescu – 5 ani și jumătate, notarul Aurel Jean Andrei (soțul judecătoarei Laura Andrei, fosta șefă a Tribunalului București) – 2 ani cu suspendare. Instanța a decis și confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal.

La 3 mai 2019, Mazăre a mai fost condamnat la o altă sentință de 9 ani și 10 luni într-un alt dosar de corupție, dosarul Polaris. Decizia poate fi atacată cu apel.

 

Citeşte şi:

 

Radu Mazăre trimite poze din Madagascar. A dezvăluit motivul pentru care a plecat din țară

Radu Mazăre, după ce a aflat că a fost condamnat: ”Mă felicit că am plecat!”

 

Loading...
 
 

Citește și

  • radu mazare

    Deși este judecat într-un dosar de corupție în România, Radu Mazăre a părăsit țara de Crăciun și a plecat în Madagascar, unde deține un teren în care vrea să facă mai multe investiții. Vrea să ceară azil politic aici, pentru a se pune la adăpost de autoritățile române.

  • Fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au explicat Curţii Supreme că cea mai mare parte din banii de investiţi în Brazilia şi Madagascar proveneau de fapt de la milionarul Elan Schwartzenberg şi de la şefa PSD Costineşti, Ema Gavrilă. Cei doi au explicat nonşalant magistraţilor că, deşi banii pentru investiţii treceau prin conturile lor din Israel, de fapt nu erau ai lor, aşa că nu i-au mai consemnat în declaraţiile de avere.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1